A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Олена Зеленська відвідала виставку робіт українських художників «Ти як?» в Українському домі

Дата: 01.06.2023 18:00
Кількість переглядів: 42

 

Зеленська О.

Перша леді України Олена Зеленська відвідала виставку робіт українських художників, присвячену досвіду 2022 року. Виставка – частина проекту «Ти як?», який презентують Український музей сучасного мистецтва, платформа культури памʼяті Минуле / Майбутнє / Мистецтво та Національний центр «Український дім». Проект триватиме з 1 до 25 червня і передбачає, крім виставки, дискусійну програму.

Близько 500 мистецьких робіт, створених після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, від сучасних українських художників займуть усі п’ять поверхів Українського дому. Дискусійна програма покликана допомогти відрефлексувати досвід українців і зробити крок до формування картини спільного майбутнього.

«Наше мистецтво й наша культура – наша підтримка. Щось важливе говорять вони нам про нас, бо навіть під час війни українці почали частіше відвідувати музеї й театри. Згідно з даними опитування від Київського міжнародного інституту соціології, у лютому 2023 року 60% респондентів відвідали принаймні один культурний захід проти 50% до війни. «Ти як?» – питає нас і країну мистецтво. І дає відповіді не лише про сьогодення, а й про майбутнє, яке відбудовуємо разом», – зазначила перша леді.

17–18 червня триватиме дискусійна програма «Мистецтво та війна» – цикл розмов про досвід українського суспільства з 24 лютого 2022 року, формування пам’яті про російсько-українську війну й ті зміни, які відбулися в кожному з нас і в країні загалом. Також у межах проекту відбуватимуться лекції, кураторські екскурсії, перформанси митців і мисткинь, заняття з арттерапії та інші події.


Нагадаємо, у березні у Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» з’явилися сторінки @howareu_program. На них можна знайти:

Доказові техніки самодопомоги та мобільні застосунки на цю тему.
Контакти гарячих ліній психологічної допомоги.
Відео, що навчить перемагати стрес.
Поради психологів онлайн.
Вебінари світових фахівців із подолання стресу, спричиненого війною.
Досвід і психологічні лайфхаки зірок.

 

Офіційне інтернет-представництво


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь