A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Цьогорічний День вишиванки присвячується українській родині та родоводу

Дата: 21.05.2020 11:54
Кількість переглядів: 817

День вишиванки - традиційного українського одягу - уже 15 рік поспіль святкують українці усього світу. Не лише свято має цікаву історію виникнення. Наше національне вбрання, яке вподобав увесь світ, славиться неймовірними фактами про його символіку й використання у побуті. Воно допомагає зберігати українські цінності та популяризувати їх серед молоді та населення загалом. А ще - пам'ятати традиції наших предків.

Цього року свято вишиванки в Україні припало на 21 травня. Через карантин, введений в країні на період поширення коронавірусної інфекції, цього року масових заходів проводити не будуть, проте свято матиме певне тематичне спрямування, обіцяє бути насиченим низкою цікавих онлайн-акцій.

Як повідомляє оргкомітет Всесвітнього дня вишиванки, 2020 рік присвячується українській родині та родоводу. У такий спосіб організатори свята прагнуть заповнити пустку в інформаційному просторі й привернути увагу українців до того, що кожен український рід є частиною кореня, з якого виростає Україна.

«Пандемія дала можливість зупинитись та осмислити, що насправді важливо – турбота про старше покоління та виховання освіченого, гуманного наступного. Закликаємо кожного присвятити карантинний період дослідженню власного роду. Формування дерева роду – не тільки захоплива справа, це – вкрай важлива складова повернення історичної пам’яті цілого народу. Розпитайте у старших родичів про своїх пра-пра, звідки вони родом, ким були і які насправді мали прізвища. Ви відкриєте для себе багато несподіваних фактів про примусові переселення, зросійщення, участь у визвольній боротьбі, репресіях, утратах родини під час голодоморів. Разом із тим, ви відшукаєте у своїх родоводах і видатних науковців, лікарів, митців, військових – родичів, які насправді були героями свого часу», – зазначає оргкомітет.

Українцям у такий кризовий період особливо потрібні позитивні емоції, натхнення, налаштування на добрі думки. Саме тому цього року до Дня вишиванки відбудеться безліч онлайн-акцій.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь