A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Конкурс мінігрантів «Громада своїми руками»: ДТЕК Нафтогаз допомагає реалізувати соціальні проєкти у Великосорочинській ОТГ

Дата: 21.01.2021 13:58
Кількість переглядів: 533

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Конкурс мінігрантів «Громада своїми руками»: ДТЕК Нафтогаз допомагає реалізувати соціальні проєкти у Великосорочинській ОТГ

У межах Стратегії соціального партнерства компанія ДТЕК Нафтогаз щороку реалізує проєкти у сфері охорони здоров’я, культури, освіти, соціальної інфраструктури й енергоефективності на території Великосорочинської ОТГ. Останній з таких проєктів компанія провела конкурс мінігрантів «Громада своїми руками».

Конкурс спрямований на покращення життя у громаді шляхом залучення місцевого населення. Мешканці громад самостійно подавали заявки на реалізацію проєктів щодо благоустрою своїх населених пунктів. Після цього комісія визначала проєкти-переможці, які згодом отримали фінансування. Сума одного гранту — до 85 тис. грн. 

У Великосорочинській ОТГ було визначено шість переможців. Вони отримали фінансування проєктів, пов’язаних зі створенням зон відпочинку та покращенням медицини.

Упродовж вересня-грудня 2020 року у Великосорочинській ОТГ успішно реалізували проєкти «Сучасна медицина — здорова громада», «Облаштування паркової зони в селі Великі Сорочинці», «Від інформаційних технологій — до комфортного життя», «Здорові діти — квітуча громада», «Дитячий майданчик «Промінь» і «Велосипед — екологічний вид транспорту».

Завдяки проєкту «Сучасна медицина — здорова громада» в амбулаторії у Великих Сорочинцях з’явився холтер. Прилад допомагає лікарям виявляти порушення серцевого ритму у випадках, коли даних звичайної електрокардіограми недостатньо.

Під час реалізації проєкту «Облаштування паркової зони в селі Великі Сорочинці» місцеві мешканці отримали оновлений парк біля відділення «Укрпошти». Спочатку ініціативна група огородила парканом місце навколо пожежної частини та пошти. Потім встановила там лавки з урнами, а також облаштувала зелені насадження. Тож тепер у центрі села є комфортне місце для відпочинку.

Проєкт «Від інформаційних технологій до комфортного життя» дозволив створити освітній центр на базі Великосорочинської бібліотеки. Тут жителі громади навчаються базових комп’ютерних навичок. Серед них не лише використання техніки для перегляду фото, відео та написання текстів, а й можливість сплатити за комунальні послуги через інтернет.

Суть проєктів «Дитячий майданчик «Промінь» і «Здорові діти — квітуча громада» — в їхніх назвах. Перший реалізували на території ДНЗ «Ластівка», а другий — на перетині вулиць Чернишевського та Героїв Крут. Відтепер дітлахи бавитимуться на нових майданчиках: гратимуть у рухливі ігри на свіжому повітрі та займатимуться спортом.

Завдяки волонтерам під час реалізації проєкту «Велосипед — екологічний вид транспорту» у селі виготовили 31 секцію велостоянок на 156 місць. Фарбували та встановлювали їх члени ініціативної групи, комунальники й усі охочі. Велопарковки облаштували у чотирьох місцях.

«Громада своїми руками» проводиться за підтримки компанії ДТЕК увосьме. Протягом 2013-2019 років фінансування отримали понад 1500 проєктів конкурсу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь