Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Податкова інформує: Надання майна в оренду: доходи підлягають оподаткуванню

Дата: 22.04.2021 11:23
Кількість переглядів: 884

Надання майна в оренду: доходи підлягають оподаткуванню

 

Миргородський сектор організації роботи організаційно – розпорядчого управління Головного управління ДПС у Полтавській області звертає увагу на те, що якщо громадяни здають в оренду житлову чи іншу нерухомість, а також рухоме майно, то отримані доходи необхідно задекларувати.

Відповідно до статті 164 Податкового кодексу підлягають декларуванню  доходи, отримані  від здачі в оренду не лише житлових приміщень, але й гаражів, дачних будинків, присадибних та інших земельних ділянок. Якщо нерухомість або інше майно орендує юридична особа або фізична особа – підприємець, то податковим агентом є саме орендатор. Він і повинен утримати та перерахувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовий збір за ставкою 1,5 відсотків.  Якщо ж нерухомість здається фізичній особі, то ПДФО та військовий збір сплачує орендодавець. Також, оподаткуванню підлягають доходи, отримані від здавання в прокат автотранспорту та іншого рухомого майна.

Кампанія декларування минулорічних доходів громадян триває до 1 травня 2021 року. Декларації про майновий стан і доходи громадяни повинні подавати до ДПІ за місцем своєї податкової адреси.

На допомогу громадянам ДПС України розробила довідник щодо правил декларування доходів за 2020 рік інфомацію дивитись за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021/.

Миргородський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь