Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Податкова інформує: Надання майна в оренду: доходи підлягають оподаткуванню

Дата: 22.04.2021 11:23
Кількість переглядів: 896

Надання майна в оренду: доходи підлягають оподаткуванню

 

Миргородський сектор організації роботи організаційно – розпорядчого управління Головного управління ДПС у Полтавській області звертає увагу на те, що якщо громадяни здають в оренду житлову чи іншу нерухомість, а також рухоме майно, то отримані доходи необхідно задекларувати.

Відповідно до статті 164 Податкового кодексу підлягають декларуванню  доходи, отримані  від здачі в оренду не лише житлових приміщень, але й гаражів, дачних будинків, присадибних та інших земельних ділянок. Якщо нерухомість або інше майно орендує юридична особа або фізична особа – підприємець, то податковим агентом є саме орендатор. Він і повинен утримати та перерахувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовий збір за ставкою 1,5 відсотків.  Якщо ж нерухомість здається фізичній особі, то ПДФО та військовий збір сплачує орендодавець. Також, оподаткуванню підлягають доходи, отримані від здавання в прокат автотранспорту та іншого рухомого майна.

Кампанія декларування минулорічних доходів громадян триває до 1 травня 2021 року. Декларації про майновий стан і доходи громадяни повинні подавати до ДПІ за місцем своєї податкової адреси.

На допомогу громадянам ДПС України розробила довідник щодо правил декларування доходів за 2020 рік інфомацію дивитись за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021/.

Миргородський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь