A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Миргородський  міськрайонний сектор з питань пробації запрошує до співпраці волонтерів

Дата: 23.04.2021 13:50
Кількість переглядів: 674

Миргородський  міськрайонний сектор з питань пробації запрошує до співпраці волонтерів.

 

Сучасна модель пробації в Україні є одним із прогресивних підходів до виконання покарань не пов’язаних з позбавленням волі, яка використовуючи кращі практики світу та  сучасні інструментів роботи із особами, які вчинили кримінальні правопорушення, намагається вирішити їхні криміногенні потреби   за допомогою  державних і громадських організацій та установ, а також волонтерів пробації.

Співробітники уповноважених органів з питань пробації починають працювати з особою на етапі судового розгляду та після винесення судом  вироку, яким  призначено  покарання не  пов’язане з ізоляцією від суспільства. Пробація забезпечує контроль за виконанням  засудженими обов’язків, покладених на нього судом, надає необхідні консультації та допомогу у створенні умов для життя, не вчиняючи нових правопорушень. При розробці планів роботи  до кожного клієнта пробації застосовується індивідуальних підхід.

При залученні волонтерів до проведення соціально-виховної роботи з підобліковими  органів пробації ефективність даної роботи збільшується, що дає можливість в найкоротші строки повернути правопорушника в суспільство та долучити його до суспільно-корисної діяльності. Таким чином волонтерська діяльність пов’язана з пробацією, є невід’ємною частиною комплексу заходів спрямованих на корекцію соціальної поведінки клієнта пробації та її окремих проявів.

  Згідно чинного законодавства України волонтером пробації може  бути фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі. До волонтерської діяльності, пов’язаної із пробацією, не залучаються особи, які мають не погашену чи не зняту в установленому законом порядку судимість, а також особи, які раніше були виключені уповноваженим органом з питань пробації зі складу волонтерів пробації через допущення дій і вчинків, які негативно вплинули на репутацію волонтера пробації, уповноваженого органу з питань пробації, порушили права суб’єктів пробації.

Миргородський міськрайонний сектор з питань пробації запрошує до  співпраці наполегливих, відповідальних, толерантних, ініціативних та оптимістичних особистостей для здійснення волонтерської діяльності.

Взаємодіючи із органами пробації Ви допомагатимете особам (суб'єктам пробації), які в силу обставин, важких умов життя, умисно або із необережності вчинили правопорушення невеликої суспільної небезпечності, за які їх засуджено до покарань альтернативних позбавленню волі, або ситуація, коли на етапі підготовки досудової доповіді вирішується питання щодо міри їх відповідальності.

Ми Вас чекаємо за адресою:

м. Миргород вул. Якова Усика, 34. каб. 310, Полтавської області, 37600,

 Ел. адреса:pl23@probation.gov.ua, контактний телефон 099-95-88-386


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь