Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

25 вересня 2021 року відбулося святкування Дня села Ковалівка

Дата: 28.09.2021 15:00
Кількість переглядів: 1126

«Ковалівка, Ковалівка

Мальовничий рідний край.

На землі одна домівка,

Ти її не забувай!»

Петро ЗУБ

Фото без опису

25 вересня 2021 року відбулося святкування Дня села Ковалівка Великосорочинської територіальної громади.

Розпочався святковий день із дружнього поєдинку - футбольної гри між командами с.Ковалівка, с.Великі Сорочинці та с.Михайлики.

Урочиста частина розпочалася святковим концертом, який відбувався у приміщенні Ковалівського будинку культури. У фойє відвідувачів зустрічали різноманітні фотозони, виставки дитячих робіт школи та садочку і майстрів-умільців села.

До вітального слова запросили голову Великосорочинської сільської територіальної громади Олександра ТИЩИЦЬКОГО.

Олександр Вікторович привітав усіх жителів та гостей з Днем села Ковалівка! Подякував за співпрацю та допомогу приватним підприємцям, фермерським господарствам, аграріям. Особливу подяку висловив екс-голові Ковалівської сільської ради Олександрі АНТОНЕНКО за багаторічний вклад у розвиток та розбудову села Ковалівка. Адже Олександра Іванівна пропрацювала сільським головою майже 30 років. Вона – кавалер ордена Княгині Ольги ІІІ ступеня, яким нагороджена за активну громадську роботу, за високий професіоналізм в розбудові соціально-економічного розвитку об'єктів соціальної сфери сільської громади, а саме села Ковалівка.

ТИЩИЦЬКИЙ О.В. побажав усім міцного здоров’я, миру, розуміння, родинного затишку та благополуччя! Ковалівці - розвитку і процвітання!

Фото без опису

Також до вітального слова долучився староста села Руслан ТОРЯНИК.

Руслан Іванович щиро подякував усім, хто приклав зусилля до організації проведення свята. І першочергове спасибі за можливість провести сьогоднішній захід відважним синам української держави, ковалівчанам, які бачили жахи війни і нині боронять рідну землю: БАКУРОВ Володимир, ГОКОВ Сергій, ПАЩЕНКО Сергій, МАКАРЕНКО Віталій, РАДОЧИНСЬКИЙ Тимофій, ШЕЛІГАН Олександр, БЕЗВІКОННИЙ Володимир, БУРМАКА Андрій, ВЕРЕЩАКА Ігор, ГВОЗДЕЦЬКИЙ Віталій, ЗЕЙНАЛОВ Аслан, ІПАТЬЄВ Віктор, ЛИТВИН Андрій, ЛИТВИН Денис, МАРТИНЕНКО Владислав, МАРТИНЕНКО Олександр, РОМАНКО В´ячеслав, САВЧУК Віталій, СКОТАР Володимир, ТКАЧЕНКО Сергій, ЮШКО Олександр. А двоє односельців мають президентську нагороду, це - МАКАРЕНКО Андрій та ОНІШКО Богдан.

На дні села Ковалівка за традицією привітали найменшого та найстаршого жителя. Напередодні свята лелека приніс до ковалівської родини найменшу дівчинку - ЛОСЬ Мирославу. Найстарші жителі села АНДРІЄНКО Юрій, 7 січня 2021 року відзначив свій 94-й день народження, та ЧЕРКАШИНА Ганна, яка 6 грудня 2021 року також зустріне своє 94-річчя. А саме сьогодні, 25 вересня, святкує свій 75-й День Народження односельчанка Віра ВОСКОБІЙНИК, яку привітали з ювілеєм та вручили подарунок. Бажаємо усім іменинникам міцного здоров’я та довгих років життя.

Привітали живих та згадали тих, кого уже з нами немає. Але саме їм ми завдячуємо своїм сьогоденням - «діти війни», учасники бойових дій на території інших держав, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Усім, хто активно і постійно допомагає розвитку Ковалівки староста ТОРЯНИК Р.І. вручив почесні грамоти:

  1. ПрАТ «Нафтогазвидобування» - представник Остап ХОДАК
  2. ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка»» - генеральний директор Сергій ЖИЛІН
  3. ФГ «Воля-2» - керівник Ірина МАСЛІВЕЦЬ
  4. ФГ «Вілана» - керівник Олег КАПЛЕНКО
  5. ФГ «Лотос» - керівник Ольга ЗЛИВКО
  6. ФГ «Вечірні зорі» - керівник Юрій ЦУРЕВСЬКИЙ
  7. ФГ «Нива Полтавщини» - керівник Тетяна БЕЗУГЛА
  8. ФГ «Спарта» - керівник Василь БАРИЛО.

Співпраця з ПрАТ «Нафтогазвидобування» розпочалася давно, і з кожним роком вона стає міцнішою і надійнішою. Безліч проєктів вдалося реалізувати за допомогою надійного партнера - ПрАТ «Нафтогазвидобування». І цей рік не є вийнятком. У рамках конкурсу «Громада своїми руками» у 2021 році, в переддень Дня села Ковалівка, втілився у життя проєкт Марини Борисенко ««Активне дозвілля доступне для всіх» — облаштування приміщення для занять спортом у Ковалівці. Тепер жителі села зможуть активно займатися спортом, спілкуватися і вести здоровий спосіб життя.

А у рамках програми співробітництва Великосорочинської сільської ради та ПрАТ «Нафтогазвидобування на 2021 рік з чотирьох проєктів два будуть реалізовані саме у с.Ковалівка. Проєкт «Закупівля асенізаційної машини» уже втілений у життя села. І вже зараз КП «Ковалівський ККП» використовує цю машину у роботі.

До вітального слова також долучилася представниця ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка»» Наталія ХОРОЛЬСКА. Пані Наталія привітала громаду з Днем села, побажала всього найкращого і зазначила, що ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка»» завжди відкрита до підтримки та співпраці. Також Наталія Володимирівна вручила грамоту і подарунковий сертифікат магазину «Епіцентр» колективу АЗПСМ с. Ковалівка.

Співпраця села Ковалівка і ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка»» дійсно є, і цього року жителі села вже змогли її оцінити. Завдяки співпробітництву Великосорочинської сільської ради та ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка»» у Ковалівській школі для дітей вдалося облаштувати внутрішні туалети. Меморандум про таку співпрацю був підписаний навесні цього року, а вже 1-го вересня на дітей чекав такий необхідний і приємний сюрприз.

Подяками за сумлінне виконання своїх службових і громадянських обов’язків були нагороджені колективи села Ковалівка – амбулаторії загальної практики сімейної медицини, дитячого садка «Чебурашка», Ковалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, відділення стаціонарного догляду для постійного та тимчасового проживання, КП «Ковалівський комбінат комунальних підприємств», відділення зв’язку, Ковалівського будинку культури.

Теплими словами вдячності привітали жінок, які з гордістю носять почесне звання, присвоєне Указом Президента України, «Матір-героїня» - МАКСИМОВУ Аллу, БУРМАКУ Марію, ПЕРЕЙМУ Світлану. Також привітали родини, у яких виховується троє і більше дітей – ОМЕЛЬЧЕНКО Ганна та Руслан, ФУРСА Віра та Іван, ЧЕРКАСЬКА Наталія, ВОРОБЕЦЬ Олена та Володимир.

На святі, як годиться, ми завжди віддаєм шану людям, які тримають естафету довголіття і перейшли дев’яносторічний рубіж та впевнено прямують до свого сторічного ювілею - АНТОНЕНКО Анастасія, КУЗЬМЕНКО Валентина та ЧУМАК Ганна. Міцного здоров’я ковалівським довгожителям!

Цього року святкують срібне весілля – 25 років подружнього життя - МАРТИНЕНКО Іван та Людмила, ЯРЕМЕНКО Анатолій та Роза.

30 років подружнього життя відзначають сім’ї КУЛЬЧИЦЬКІ Григорій та Тетяна, НОС Леонід та Антоніна, МАКАРЕНКО Олексій та Ольга, МАСЛІВЕЦЬ Андрій та Любов, СТРИЖАК Василь та Алла, ФУРСА Сергій та Лідія.

35-річчя сімейного життя святкують пари ВЕРТЕЛЕЦЬКІ Василь та Любов, МУГУМОВИ Аладдін та Ольга, ПАВЕЛКО Олександр та Валентина, ШАРІ Анатолій та Ніна.

40 річний ювілей подружнього життя святкують родини БУРМАКА Володимир та Катерина, КАБУШКА Вячеслава та Катерина, ОДСТАВНІ Микола та Галина, ЮШКО Петро та Галина.

45 років по життєвій стежині ідуть пари БАШЛІЙ Костянтина та Ганни, РОМАНКО Миколи та Фелікси.

Золоте весілля – 50 років спільного подружнього життя - святкує родина ФЕДОРЕНКО Миколи та Ганни.

Щастя Вам, довгих років подружнього життя, лебединої вірності та міцного кохання!

Фото без опису

Ковалівська земля багата на талановитих людей, які прославили її на всю Україну. Та нажаль відійшли у вічність. Це композитор, поет-пісняр, заслужений працівник культури України Петро ЗУБ. Поет, член національної спілки письменників України - Костянтин НАРІЖНИЙ. Поет-пісняр, автор пісні «Моє рідне село», яка стала гімном Ковалівки – Петро ЖУГАН. Про їх життєвий, творчий шлях всі охочі можуть дізнатися відвідавши Ковалівський краєзнавчий музей, який у 2020 році вкотре підтвердив звання народного.

Позитивні емоції та чудовий святковий настрій подарували своїм односельцям та гостям заходу працівники та учасники художньої самодіяльності Ковалівського СБК

Заряд позитивної енергії та незабутні враження від виступу Народного ансамблю сучасної пісні «Сонцедар» КЗ «Зіньківський будинок культури» отримали усі присутні.

На дні села Ковалівка усіх бажаючих частували смачними варениками, козацькою кашею та короваєм з нового ковалівського врожаю.

Всі мали можливість поспілкуватися, повеселитися, поділитися спогадами і отримали велике задоволення від святкування Дня рідного села Ковалівка.

Переглянути фото з святкування Дня села Ковалівка можна тут - ФОТО День села Ковалівка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь