A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Важлива інформація!

Дата: 03.11.2021 08:00
Кількість переглядів: 278

Фото без опису

Люди з алергіями можуть вагатися щодо вакцинації проти COVID-19, бо вважають, що щеплення їм зашкодить. Алергія — це реакція імунної системи на алерген, а науці наразі відомо понад 20 тисяч алергенів, не кожен із них викликає реакцію в кожної людини з алергією. Тому якщо ваша алергія не пов’язана з реакцією на щеплення, то вакцинуватися обов’язково треба.

????Якщо ви маєте алергію, не пов’язану з вакцинами — на їжу, домашніх тварин, отруту, фактори довкілля, латекс, пероральні ліки тощо, то щеплюватися можна, вона не є протипоказом до вакцинації. Алергійний риніт також не впливає на щеплення, з ним можна спокійно вакцинуватися.

????Якщо ви знаєте, які саме алергени викликають у вас реакцію, ознайомтеся зі складом вакцини. Склад опублікований в інструкції на сайті Державного експертного центру МОЗ (www.dec.gov.ua), на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Або ж запитайте у медичних працівників у місці вакцинації. Якщо маєте алергію на один із компонентів, то вам не варто щепитися цією вакциною.

Наприклад, у складі вакцин можуть бути поліетиленгліколь (ПЕГ) або полісорбат. Це цілком безпечні інгредієнти, проте якщо у вас на них алергія, оберіть іншу вакцину – в Україні доступні декілька типів препаратів.

????Якщо у вас раніше була алергічна реакція на вакцину чи іншу ін’єкцію, уточніть у свого лікаря, чи варто вам вакцинуватися проти COVID-19.

За інформацію Центру контролю та профілактики хвороб США (https://bit.ly/3avoV9i) та МОЗ України (https://bit.ly/3mE9RvC).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь