A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

9 листопада - День української писемності та мови!

Дата: 09.11.2021 08:30
Кількість переглядів: 246

Фото без опису

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, приурочений українському літописцю Нестору – послідовнику творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства ще у 1997 році було видано відповідний Указ Президента України. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

Мова є основою духовного багатства народу та інтелектуального потенціалу; найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність!

Маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу.

Культура і мова об’єднані в царині духовних цінностей кожної людини і всього суспільства. Мовна культура як складова культури і як одна з її форм є першою ознакою культури людини, що в наш час є особливо значущим і актуальним.

Всебічна підтримка державної української мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток – почесна місія кожного громадянина України.

Робімо все, кожен на своєму місці, для того, щоб берегти і примножувати те велике надбання, яке принесли в Київську державу наші пращури, яке розвивали і продовжують розвивати чимало наших земляків.

Щиросердечно вітаю всіх з Днем української писемності та мови!

З повагою, Олександр ТИЩИЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь