A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

            Увага! Небезпечні харчові продукти!

Дата: 10.11.2021 13:00
Кількість переглядів: 359

Фото без опису                          

                               Увага! Небезпечні харчові продукти!

           Стихійна торгівля вже стала звичним і невід’ємним атрибутом життя людей як в містах так і в  селах. Особливо жваво така торгівля проходить на прибудинкових територіях у містах, на торгівельних площах сіл та містечок  та  на магістральних автошляхах. Це явище має соціальне походження і виходить із бажання людей зекономити кошти  та поласувати чимось домашнім.

           Проблема полягає у небажанні торговців дотримуватися визначеного порядку, мотивуючи це тим, що на узбіччі та тротуарі потік людей інтенсивніший та відсутній ринковий збір. Але ж торгують у невстановлених місцях найчастіше особи, які не вважають потрібним платити податки або приховати небезпечне походження продуктів харчування. Навіть ті, хто може заплатити, пояснюють своє небажання робити це тим, що ціна продуктів зросте, а отже, зменшиться шанс швидко його продати. При цьому якість продуктів ніхто із продавців не гарантує.

          Серед продуктів, які реалізуються з землі, найбільш небезпечними є молоко та молочні продукти. Вживання молочної продукції невідомого походження (відсутні дані про стан здоров’я тварин та результати лабораторних досліджень продуктів) з землі, придбаної у громадян, які не пройшли медогляд та не мають допуску до роботи з харчовими продуктами — прямий шлях до інфекційних захворювань. Сире молоко може бути отримане від корів, хворих на лейкоз, бруцельоз чи туберкульоз, а ці хвороби небезпечні для здоров»я та життя людей. Ні про яку користь від молока у цьому випадку вже не йдеться, лише про шкоду. Також не можна купувати молоко в пластикових пляшках, які є предметами  одноразового використання і мають не завжди охайний вигляд.        

        Торгівля з землі може призвести до  забруднення харчових продуктів, які можуть викликати кишкові захворювання і серйозні харчові отруєння. Особливо м’ясні та молочні продукти, які вимагають особливих умов зберігання. Такі продукти підлягають обов’язковій ветеринарно-санітарній експертизі, яку проводять тільки в атестованих державних установах — лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках. Це і є гарантією придбання якісної і безпечної продукції для споживача. 

      

 

        Харчові продукти, які реалізуються на стихійних ринках законодавчо визначені як завідомо небезпечні та непридатні до споживання людиною. Якщо людина отруїться такими продуктами харчування, вона не зможе довести цей факт, бо немає суб’єкта, якому можна пред’явити звинувачення.

         Застерігаємо наших громадян - продавців  від здійснення торгівельної діяльності у невстановлених для цього місцях, адже це  може призвести до накладання значних штрафів та  втрати товару.

          Звертаємось і до мешканців громад Миргородського району  не купувати товари у людей, які пропонують свою продукцію не у визначених для торгівлі місцях, адже вона є потенційно небезпечною, так як не пройшла контролю якості і може нести загрозу здоров’ю.

 

Начальник Миргородського районного

управління Держпродспоживслужби

в Полтавській області

 

                                                                                           Ігор ТОЛСТІКОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь