A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Пенсії та субсидії в декількакліків: Мінцифра запустила 7 новихпослуг уДії

Дата: 29.11.2021 15:00
Кількість переглядів: 322

Фото без опису

Пенсії та субсидії в декількакліків: Мінцифра запустила 7 новихпослуг уДії

Призначення та перерахунокпенсії, оформленнясубсидії та довідки про страховий і трудовий стаж тепердоступні на порталіДія. Мінцифрапрезентувала 7 новихсоціальнихпослуг у Діїпід час OnlineSummit. 

Цифровізаціядопомагаєзробити державу зручним та ефективнимсервісом, якийпрацює на людей. Мінцифрапостійновдосконалює та розширюєкількість онлайн-послуг. Наша ціль — найшвидшеоцифровуватитіпослуги, якимикористуєтьсянайбільшеукраїнців. Соцпослугищорокуотримують 10 мільйонівукраїнців. А установи, щонадаютьїх, приймають до 18 млнзаяв на рік на папері. Завдякицифровізаціїсоцпослугзможемозберегтиприблизно 270 млн аркушівчи 1300 тонн паперу на рік. 

«Дія уже стала інструментомщоденноїкомунікаціїміжлюдиною і державою. Зараз команда Мінцифризосереджена на соціальнійсфері, і сьогодніпрезентуємонадважливіпослуги для багатьохукраїнців: пенсії та субсидії. Ми максимально спростилиїхотримання: прибрали бюрократію, поїздки до держустанов, десятки ксерокопій та довідок. ПотрібналишеДія і кількахвилин. Відтеперукраїнцівсаміобирають, коли їмзручноотримуватидержпослуги», — зазначивВіцепрем’єр-міністр — Міністрцифровоїтрансформації Михайло Федоров. 

Якіновіпослугидоступні на порталіДія?

Оформленнясубсидій. Субсидії — друга за популярністюдержпослугапіслязмінимісцяреєстрації. Цього року їхотримують 2,7 млн українців, а з держбюджету у 2021 буловиділено 104,1 млрд грн. Раніше, щобоформитисубсидію, треба булойти у ЦНАП, заповнюватизаяву, приносити купу папірцівабо ж навітьїхатидо райцентру. Зараз достатньо подати заяву на порталіДія та підписатисвоїм КЕП. 30 хв на заповнення у зручний для вас час — і жодноїксерокопії документа. Заява автоматично надійде до органівсоцзахисту, якіпризначаютьсубсидії. Крім того, субсидія на більшістьвидівпослуг ЖКГ продовжуватиметься автоматично, якщо у людинипротягом року нічого не змінилося. 

Призначення та перерахунокпенсій. За даними ПФУ, щороку 400 тисячукраїнцівоформлюютьпенсію, а майже 900 тисячподаєзаяву на їїперерахунок. Тепер усе цеможназробити на порталіДія, не витрачаючижодноїхвилини в чергах. Заповнюєте анкету, завантажуєтенеобхіднідокументи та надсилаєте заявку. Процес максимально автоматизований, щобкоженмігцезробити. Скоротиликількістьдокументів, полів для заповненнята час на очікування. Треба зазначити, який вид пенсіївихочетеотримувати та в якийспосіб  — на банківську карту чиувідділенніпошти. Далі заявка потрапить на розглядуПенсійний фонд автоматично. 

ОК-5, ОК-7, витяг з реєструзастрахованихосіб та довідкапро доходипенсіонера. ОК-5 та ОК-7 — одні з найпопулярнішихдовідок в Україні. Щорокуїхвидають 2,8 млн. Цедовідки про ваш трудовий та страховий стаж. Вони  потрібні при оформленнінароботіабо для призначенняпенсії,  нарахуваннялікарняних. Теперїхможназгенерувати на порталіДія в декількакліків. Нікудиходити для цього  не потрібно. Те саместосується і витягу з Реєструзастрахованихосіб та довідкипро доходипенсіонера. У декількакліківви можете отримати всю актуальнуінформацію. На порталіДія не треба буде подаватиніякихдодатковихпапірців. Необхіднадовідкасформується та надійде на вашу електроннупошту. 

У презентаціїпослуг на OnlineSummitтакож взяли участь Міністрсоціальноїполітики Марина Лазебна, Постійнапредставниця ПРООН в УкраїніДафінаҐерчева,  Радник, керівникнапрямкупідтримки реформ Посольства Швеції в УкраїніСесиліяКруна, Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні КлодВільд, президент Фонду СхіднаЄвропаВіктор Лях, керівникпроєктуміжнародноїтехнічноїдопомоги USAID/UKAID «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS Данило Молчанов. 

Окрімцього, партнериМінцифрипрезентувалипрограмудоступності та безбар’єрності, яка була створена за міжнародними стандартами. Адже мета командиМінцифри — зробитицифровісервіси максимально доступними для всіхукраїнців, зокрема,для людей з інвалідністю та людей старшого віку. 

ПроєктиреалізовуєМіністерствоцифровоїтрансформаціїУкраїни за підтримкипроєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримкацифровізаціїдержавнихпослуг в Україні» (ПроєктпідтримкиДія), щовпроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні в Україні за підтримкиШвеції, Програма EGAP Фонду СхіднаЄвропа, щофінансується урядом Швейцарії, та за підтримкипроєкту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах і АкадеміїелектронногоурядуванняЕстонії в рамках проєкту EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека».

МіністерствоцифровихтрансформаційУкраїни


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь