A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Важлива інформація!

Дата: 14.12.2021 08:00
Кількість переглядів: 250

Наразі не існує доказів стосовно того, чи мають хворі на діабет більший ризик захворіти на #COVID19, ніж інші. Утім, вже є достатньо даних про те, що люди з хронічними захворюваннями, у тому числі з діабетом, частіше за інших мають ускладнення та помирають унаслідок коронавірусної хвороби.

За інформацією Американської діабетичної асоціації, у людей, які страждають на діабет, вища ймовірність виникнення ускладнень унаслідок зараження інфекційними хворобами (https://cutt.ly/LYYR8Em).

До прикладу, одне із найбільших досліджень свідчить, що третина померлих унаслідок коронавірусної хвороби у Великій Британії з березня по травень 2020 року страждали на супутні захворювання – діабет. Це ж дослідження вказувало на те, що люди із першим типом діабету мали у 3,5 рази вищий ризик померти, ніж люди без діабету. Щодо пацієнтів із другим типом, то їх ризик летальних наслідків був приблизно вдвічі більшим (https://cutt.ly/6YYTvfL).

За інформацією Центрів із контролю та профілактики захворювань США, люди будь-якого віку з діабетом різного типу мають підвищений ризик важкого перебігу COVID-19. Окрім першого та другого типів, йдеться також про гестаційний цукровий діабет (https://cutt.ly/KYYTNe0).

Вже відомо, що через COVID-19 рівень цукру у крові пацієнта може зростати чи знижуватися. Це відбувається, оскільки організм бореться із вірусом. Саме тому людям із хронічними захворюваннями, зокрема з діабетом, так важливо захистити своє здоров'я від усіх можливих негативних наслідків коронавірусної хвороби.

Передовсім мова йде про вакцинацію від COVID-19. Щеплення для людей із будь-яким типом діабету є життєво необхідним та цілком безпечним.

Також варто неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів: правильно використовувати захисну маску, регулярно мити руки з милом та/або обробляти антисептиком, дотримуватися фізичної дистанції та уникати великого скупчення людей.

Якщо ви захворіли чи маєте будь-які симптоми вірусного захворювання, обов’язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем. Ні в якому разі не займайтеся самолікуванням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь