A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Важлива інформація!

Дата: 27.01.2022 14:00
Кількість переглядів: 191

Миргородський районний відділ поліції ГУНП в Полтавській області просить оприлюднити на сторінці громади Інтернет мережі текстову інформацію до аудіопорадників:

 

Текст до файлу про шахрайства в Інтернеті:

Купуєте або продаєте товари в Інтернеті та боїтесь шахраїв? Скористайтеся порадами від поліції, щоб уникнути обману

Інтернет-сервіси полегшили життя не тільки добросовісним користувачам, але й аферистам, які спромоглися обернути прогрес на «інструмент» обману.

Серед найбільш поширених варіантів обману в глобальній мережі – створення фіктивних сторінок з товаром на сайтах відомих Інтернет-магазинів. А також поширення сфальшованих постів в чатах мобільних додатків-месенджерів.

Як убезпечити себе під час придбання або продажу товарів в Інтернеті - дотримуватися основних правил безпеки:

•    купувати товар у перевірених продавців;

•    уникати передоплати;

•    купувати та продавати через відділення служби доставки з накладеним платежем;

•    не переказувати кошти на гаманці електронних платіжних систем;

•    якщо вам пропонують перерахувати кошти на картрахунок – вимагайте від продавця (або покупця) копію паспорта, а від Інтернет-магазинів – реєстраційні документи.

 

Додаткова інформація на © Офіційний сайт Національної поліції: https://pl.npu.gov.ua/news/profilaktichni-zaxodi/kupujete-abo-prodajete-tovari-v-Interneti-ta-bojites-shaxrajiv-skoristajtesya-poradami-vid-policziji-shhob-uniknuti-obmanu/?fbclid=IwAR0SjB7I6UZzJAhuQoJ-E0JVkuagPdrz8aYM8Zib0Zh9bOeBR5KoI6ZJHuc

 

 

Текст до файлу про поради для літніх людей:

Аудіопорадник від поліції Полтавщини: «Поради для літніх людей: як уникнути обману?»

Кожен прагне відчувати себе у цілковитій безпеці та не вагатися, приймаючи рішення: купляти чи не купляти, міняти чи не міняти, довіряти чи не довіряти. Яких простих правил слід дотримуватися, щоб не стати наступною жертвою шахраїв?

Відповіді на актуальні запитання слухайте в Аудіопораднику від поліції Полтавщини «Поради для літніх людей: як уникнути обману»? У цій добірці ми пропонуємо рекомендації, які допоможуть уникнути найбільш поширених шахрайських схем, що (на жаль) і донині використовують аферисти для обману людей старшого віку.

Пам’ятайте, тільки вам вирішувати хто може переступити поріг вашого будинку, а також з ким та про що ви будете розмовляти особисто чи телефоном.

Будьте обережними у своїх діях і рішеннях! Радьтеся з тими, кому найбільше довіряєте і нехай нові знання будуть вашим надійним захистом від обману.

 

Додаткова інформація на © Офіційний сайт Національної поліції: https://pl.npu.gov.ua/news/profilaktichni-zaxodi/audioporadnik-vid-policziji-poltavshhini-poradi-dlya-litnix-lyudej-yak-uniknuti-obmanu/?fbclid=IwAR3BMQLcyfVBLwvwW33Jx8rkQP018eizHSL96rMmKw02uKeaofSFeWXe_A4

 

 

Текст до файлу про телефонні шахрайства:

Аудіопорадник від поліції Полтавщини: Як розпізнати телефонне шахрайство та як його оминути?

Чому окремі люди (а надто літнього віку) продовжують вірити телефонним шахраям? Тому що сюжет, який вимальовують в уяві жертви аферисти під час розмови, побудований на найбільших людських страхах: втратити рідних та близьких, а також залишитися без грошей.

Серед найбільш поширених сценаріїв телефонних шахрайств, мета яких переконати жертву перерахувати або передати кур’єром гроші, наступні:

  • ваш родич потрапиву ДТП, лікарню або до поліції;
  • з вашого картрахунку намагаються зняти кошти або банківську картку  буде заблоковано – потрібно змінити ПІН-код, пройти автоідентифікацію… телефоном, або зателефонувати на номер, вказаний в СМС

З перших хвилин розмови шахраї відчувають співрозмовника, а відтак знають кого можна ошукати, а кого – ні. Ось чому їх прийоми не спрацьовують на людях, впевнених у собі та своїх знаннях!

Дослухайтеся до наших порад, щоб отримати знання, які стануть вашою надійною «зброєю» у боротьбі з аферистами:
1.    Якщо цікавляться реквізитами платіжних карт чи іншими персональними даними або вимагають гроші за «допомогу» родичеві – потрібно негайно обірвати розмову.
2.    Знайдіть 5 хвилин, щоб перевірити інформацію – зателефонуйте:

  • родичу, про якого йде розмова
  • на гарячу лінію банку або персональному менеджеру

3. Є тільки один номер контакт-центру банку, який вказаний на зворотному боці карти. Банки ніколи не пропонують телефонувати на інші номери, тим більше вночі!!!

4. Ніколи й нікому не повідомляйте дані вашої платіжної карти. Всі проблемні питання потрібно розв'язувати безпосередньо у банківській установі.

Поінформований – значить озброєний!!!

 Додаткова інформація на © Офіційний сайт Національної поліції: https://pl.npu.gov.ua/news/profilaktichni-zaxodi/audioporadnik-vid-policziji-poltavshhini-yak-rozpiznati-telefonne-shaxrajstvo-ta-yak-jogo-ominuti/?fbclid=IwAR0u96JolKKadQF06kASeHkzZW-Ww4Hr-8-SG70w48E7KXxbhKBkBJBCOHU

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь