A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Ковалівка і уся Великосорочинська громада попрощалися із захисником України Сергієм ГОКОВИМ.

Дата: 03.04.2022 17:00
Кількість переглядів: 926

Фото без опису

Сьогодні ми провели в останню дорогу нашого Героя України ГОКОВА Сергія Вікторовича. Одного світлого зимового дня, а саме 25 січня 1997 року у світ прийшов маленький, прекрасний хлопчик Сірьожа, яскраве сонечко, яке було великим щастям для всієї родини, особливо для мами, яку він неймовірно сильно любив. Недаремно вона обрала саме це ім'я для нього, адже воно символізує світло, доброту та характеризує його як променисту, вельмишановну особистість, саме таким і був наш Герой.

Він пройшов не легкий життєвий шлях, та не дивлячись на всі складнощі і виклики долі, зумів зберегти свою людяність, честь, мужність та стати по істині Великою Людиною.

Закінчивши Ковалівську школу, Сірьожа почав пошук шляху до свого призвання, отримав освіту за спеціальністю електроавтомеханік, багато працював.

У 2017 році пішов на строкову службу до Президентського полку після чого зрозумів, що хоче нести службу своїй державі та розпочав військову кар'єру, в якій і досяг великих успіхів. Став учасником Операцій Об'єднаних Сил на сході України, отримав звання сержанта, став справжнім професіоналом своєї справи. Отримав Нагрудний знак "Ветеран війни" та «Козацький хрест 3 ступеня». Займав посаду Командира відділення спеціального призначення сил спеціальних операцій. Став учасником миротворчої місії в Демократичній Республіці Конго та отримав Медаль від Організації Об'єднаних Націй за участь в миротворчій місії. Був нагороджений Нагрудним знаком сил спеціальних операцій "Вовк 4 ступеня".

В період повномасштабного вторгнення ворога, виконував завдання зі спеціальної розвідки на території Харківської та Дніпропетровської областей.

1 березня потрапив в засідку, отримав поранення, не зважаючи на ворожі обстріли, продовжив виконання спеціального завдання і врятував сім'ю бойового побратима від неминучої загибелі.

18 березня Указом Президента був нагороджений Медаллю від Президента "За військову службу Україні".

Він був вірним другом для своїх братів не по крові, а по духу, завжди приходив на допомогу, вмів підтримати і розвеселити, це була справжня душа компанії, яка приносила тільки радість і добро у цей світ. Та безпощадна війна забрала в нас брата, вірного друга, дорогу серцю людину.

Не передати словами біль що пронизує наші душі, це непоправна втрата для всього українського народу, бо саме наш дорогий Сєня був втіленням добра, радості, справедливості, честі, людяності, хоробрості, гідності.

Ми ніколи не забудемо нашого захисника, Героя України, який віддав своє життя захищаючи свободу свого народу.

Герої не вмирають і наш Сєня житиме вічно в наших серцях.

Жителі Ковалівського старостинського округу, усієї Великосорочинської громади, сільський голова Олександр ТИЩИЦЬКИЙ, виконавчий комітет та депутати Великосорочинської сільської ради розділяють непоправне горе з усіма рідними і близькими Сергія ГОКОВА.

Схиляємо у пошані голови перед світлою пам’яттю нашого Захисника, гідного сина незламного українського народу.

Не забудемо. Не пробачимо.

Вічна пам'ять і вічний спокій нашому Герою.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь