Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Спрямуємо по 100 мільйонів гривень на медицину й закупівлю продуктів харчування для переселенців і ТрО, – Дмитро Лунін

Дата: 08.04.2022 09:00
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

На Полтавщині планують перерозподілити бюджетні кошти. Зокрема, на медицину, закупівлю продуктів для внутрішньо переміщених осіб і територіальної оборони. Про це розповів під час спілкування з редакторами регіональних ЗМІ начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«До кінця тижня врегулюємо кілька бюджетних питань. Плануємо з вільних лишків перерозподілити на загальний фонд 100 мільйонів гривень саме на закупівлю продуктів харчування для переселенців і територіальної оборони. Крім того, близько 20 мільйонів гривень є на ТрО», – розповів Дмитро Лунін.

Зазначив, що 100 мільйонів гривень спрямують і на медицину: ліки, лікарські засоби й обладнання.

«Впевнений, цю галузь наразі потрібно підтримувати насамперед, адже крім наших планових та ургентних випадків, дуже багато звертається людей із Харківщини та Сумщини, – додав Дмитро Лунін. – Близько 25 мільйонів виділятимемо на закінчення робіт, які були заплановані й не завершилися в сфері медицини. До війни придбали в область лінійний прискорювач, треба доробити ремонт, щоб це обладнання почало працювати. В обласній лікарні імені Скліфосовського не закінчений ремонт у судинній хірургії, залишилося доробити менше ніж 50%».

По жодному об’єкту будівельні роботи на Полтавщині не починатимуть.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь