A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Надання соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю в період воєнного стану

Дата: 13.04.2022 09:00
Кількість переглядів: 168

Фото без опису

В області завдяки дієвій співпраці органів місцевого самоврядування та органів соціального захисту населення вдалося розширити розгалужену мережу територіальних центрів соціального обслуговування, центрів надання соціальних послуг.

У воєнний час ключовою залишається соціальна послуга догляду вдома. На базовому рівні працює 1792 соціальних робітника. Саме завдяки вказаним робітникам щоденно забезпечується обслуговування 16,4 тис. одиноких, одиноко проживаючих осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

Від початку встановлення воєнного стану, без збільшення штатної чисельності працівників установ та закладів, які надають соціальні послуги додатково взято на обслуговування 375 осіб, які потребують постійної сторонньої допомоги.

Звертаємо увагу, що на сьогодні діє спрощений порядок взяття на обслуговування. Зокрема надання соціальних послуг догляду вдома, стаціонарного догляду, паліативного догляду, підтриманого проживання здійснюється лише на підставі поданої заяви до виконавчого органу міської, селищної чи сільської ради за місцем проживання(перебування).

Ми розуміємо, що в умовах воєнного стану становище людей з вразливих категорій, особливо погіршилося, тож допомогу, яка надавалася їм у мирний час, потрібно обов'язково продовжувати і посилювати.

 

Департамент соціального захисту населення

Полтавської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь