A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Уже 113 тисяч переселенців на Полтавщині подали документи на реєстрацію, із них 89 тисяч уже отримали статус ВПО, – Дмитро Лунін

Дата: 15.04.2022 12:00
Кількість переглядів: 239

Щодня тисячі переселенців на Полтавщині отримують статус внутрішньо переміщеної особи. Для цього по всій області цілодобово працюють органи соціального захисту населення. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Зараз сотні працівників органів соцзахисту по всій області працюють цілодобово. У прямому сенсі цього слова. Вдень приймають, консультують переселенців. Уночі вносять всю їхню інформацію в бази даних, щоб люди отримали офіційний статус внутрішньо переміщеної особи й державні соціальні виплати на дітей і дорослих – по 3 та 2 тис. грн, – розповів Дмитро Лунін. – Уже 113 тисяч переселенців на Полтавщині подали документи на реєстрацію, із них 89 тисяч уже отримали статус ВПО. Робота постійно триває в цьому напрямі».

Керівник органу соціального захисту в Подільському районі Полтави Андрій Каркач розповідає, що для того щоб стати на облік, як внутрішньо переміщена особа, потрібно звернутися в органи соціального захисту населення та подати відповідну заяву затвердженого зразку.

«Для отримання державних виплат потрібно мати довідку внутрішньо переміщеної особи та заповнити ще одну заяву, на підставі якої буде розрахована допомога переселенцям на проживання. Важливо, при подачі заяви вказати рахунок на який потім перераховуються кошти у форматі IBAN», – говорить Андрій Каркач.

Офіційно на Полтавщині – понад 113 тисяч переселенців. Найбільше – з Харківщини та Сумщини.

«Всі працюють швидко та оперативно. Подача заяви займає максимум 5-10 хвилин», – розповів переселенець із Харкова Володимир.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь