Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

МОЗ інформує, як зробити флюорографію безоплатно в умовах воєнного стану

Дата: 27.04.2022 15:00
Кількість переглядів: 369

Фото без опису

 

Навіть під час війни важливо стежити за станом свого здоров’я та вчасно звертатися до лікаря. Якщо ви в безпеці, піклуйтеся про себе та не відкладайте лікування на потім.

Медичні заклади продовжують надавати допомогу усім, хто цього потребує.

Сьогодні МОЗ інформує, як зробити флюорографію безоплатно в умовах воєнного стану.

Необхідність проведення флюорографії визначає сімейний або ваш лікуючий лікар. За потреби він створить електронне або, у разі відсутності доступу до електронної системи охорони здоров’я, паперове направлення на обстеження.

Якщо ви змінили місце проживання, можете звернутися до лікаря первинної медичної допомоги у лікарні за вашим теперішнім місцем проживання і отримати допомогу та, за потреби, — направлення на флюорографію.

Якщо пацієнта направляють на флюорографію, таке обстеження можна зробити в поліклініках, які надають амбулаторну допомогу та мають необхідне обладнання.

З направленням потрібно прийти в медичний заклад, який надає допомогу в амбулаторних умовах за договором з НСЗУ Національна служба здоров'я України. Адресу закладу підкаже оператор контакт-центру НСЗУ 16-77.

Про можливість зробити флюорографію потрібно запитати в самому закладі, уточнивши, чи є там необхідне обладнання і фахівці. Контакти всіх медичних закладів є у відкритому доступі на їхніх веб-сайтах чи сторінках місцевої влади.

Якщо вам знадобилася флюорографія під час лікування в стаціонарі, її проведуть без додаткових направлень та оплат.

Урядовий портал


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь