A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Нині в області зареєструвалися 173 тисячі внутрішньо переміщених осіб, – Дмитро Лунін

Дата: 06.05.2022 08:00
Кількість переглядів: 202

Щодня на Полтавщині реєструються все більше переселенців. Для отримання довідки про взяття на облік ВПО люди звертаються до органів соцзахисту й територіальних громад, ЦНАПів чи реєструються через застосунок Дія.

«Нині в області зареєстровані 173 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Ця кількість щодня збільшується. Водночас на Полтавщині залишається близько 10 тисяч вільних місць. Це свідчить про те, що людей більше не приїжджає. Ми промоніторили ситуацію. Нині ті, хто приїхав раніше, починають реєструватися, якщо цього ще не зробили. Тому кількість населення не збільшується, а ось число зареєстрованих ВПО – так», – розповів під час онлайн-зустрічі з редакторами регіональних ЗМІ начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Зазначив, що за підрахунками ОВА, нині перебувають на Полтавщині 200-250 тисяч вимушених переселенців. Це саме ті люди, які приїхали після 24 лютого.

«Водночас бачимо, що є й відтік людей. Зокрема, жителі інших регіонів повертаються додому – в Суми, Охтирку, Тростянець, частина – й на Харківщину, – сказав очільник області. – Ситуація контрольована. Щодня її моніторимо. Вільні місця у наших громадах є. У середньому в кожній – 200-500 вільних місць».

Дмитро Лунін додав, що всі зареєстровані на Полтавщині переселенці, які нині тут проживають, будуть на рівні обласної військової адміністрації забезпечені індивідуальними продуктовими наборами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь