A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Дмитро Лунін відповів на найпоширеніші питання про умови прийняття дітей до 1 класу

Дата: 11.05.2022 13:30
Кількість переглядів: 162

Фото без опису

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін поінформував про умови для прийняття дітей до 1 класу на Полтавщині. Відповів на найпоширеніші питання.

«Щодо дітей, які проживали та проживають на Полтавщині. Без змін. Заява про зарахування дитини до 1 класу школи, за якою вона закріплена територіально, подається до відповідного закладу освіти одним із батьків особисто до 31 травня», – зазначив Дмитро Лунін.

Необхідні документи: копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу дитини (має бути оригінал); оригінал або копія медичної довідки № 086-1/о.

«Щодо дітей-переселенців, які переїхали на Полтавщину. Переселенці мають бути зараховані в школу за місцем проживання – фактичної реєстрації. Один із батьків, опікунів або інших законних представників у визначені місцевою владою терміни має подати заяву до школи, на території якої проживає дитина. Це можна зробити як особисто, так і онлайн (через електронну пошту або зателефонувавши до закладу освіти)», – додав Дмитро Лунін.

Необхідні документи (на вибір): довідка про взяття на облік ВПО; медична довідка № 086-1/о. Відсутність довідки не є підставою для відмови у зарахуванні! Але все ж таки довідку треба надати до початку навчального року (такі моменти краще узгодити безпосередньо з директором школи).

Що робити, якщо документи на дитину втрачені? Якщо у дитини-переселенця відсутнє свідоцтво про народження або інший документ, що підтверджує особу, вона зараховується до школи без цих документів. У такому разі керівник школи має невідкладно проінформувати органи опіки за місцем проживання дитини чи місцеперебуванням школи, щоб сприяти оформленню свідоцтва.

Як дізнатися про початок прийому заяв до школи? Не пізніше ніж за місяць до початку прийому заяв школа має повідомити про це та оприлюднити графік прийому документів на своєму сайті та/або на інформаційних стендах. Там буде й інформація щодо максимальної кількості дітей, яких школа може зарахувати, завантаженості класів, території обслуговування.

Що таке «територія обслуговування?» Це означає, за яким закладом освіти закріплені певні вулиці та будинки. Інформацію про це школи розміщують на своїх сайтах та на офіційних сторінках управлінь освіти громади. Такими, що проживають на території обслуговування закладу освіти, є мешканці, які мають постійну реєстрацію, та зареєстровані ВПО.

«Якщо ВПО не зареєстровані на території обслуговування школи – заклад освіти має сприяти реєстрації та не відмовляти у прийнятті документів», – зазначив Дмитро Лунін.

Чи мають переселенці першочергове право на зарахування? Так. Якщо вони зареєстровані як ВПО на території обслуговування школи. Приклад: переселенці зареєстровані в Полтаві, на вулиці Травневій, і якщо школа поряд обслуговує цю вулицю, ВПО мають першочергове право на зарахування.

До 1 класу дитину мають зарахувати до початку навчального року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь