A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Дмитро Лунін: «Уже 85 тисяч переселенців, які зареєстровані на Полтавщині, отримали державні соціальні виплати за березень-квітень»

Дата: 12.05.2022 15:00
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

Відповідно до законодавства внутрішньо переміщеним особам передбачена виплата допомоги на проживання у розмірі: для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тисячі гривень на місяць й для інших осіб – 2 тисячі гривень на місяць. На Полтавщині такі виплати отримали 85 тисяч переселенців. 

Про це розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Уже 85 тисяч переселенців, які зареєстровані на Полтавщині, отримали державні соціальні виплати за березень-квітень. Це по 3 та 2 тис. грн на загальну суму майже 516 млн, – сказав начальник ПОВА. – Аналогічні виплати у 2-3 тис. грн отримують також і ті українці з Криму, Донецької та Луганської областей, які набули статусу ВПО до 24 лютого й одержували адресну допомогу. Виплати продовжуються й надалі. Держава дбає про своїх громадян».

Звертаємо увагу, що для призначення допомоги внутрішньо переміщена особа подає лише заяву. Механізм призначення допомоги складний і багатопроцесний. Швидкість опрацювання документів залежить від їх кількості, технічної можливості та кадрового ресурсу управлінь соціального захисту населення. 

Тому якщо ви подали документи на призначення допомоги, однак ще її не отримали, не хвилюйтесь, органи соціального захисту населення області докладають максимум зусиль із метою призначення допомоги всім внутрішньо переміщеним особам, які звернулися за її призначенням. 

В області організовано щоденний процес як щодо прийому заяв, їх опрацювання, так і призначення допомог.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь