A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

МОЗ: Як батькам підтвердити вакцинацію дитини за кордоном

Дата: 30.05.2022 08:00
Кількість переглядів: 176

Фото без опису

Міністерство охорони здоров’я затвердило п’ять різних типів документів, які можна брати за кордон для підтвердження планових щеплень. Про це заявив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Зараз Міністерство охорони здоров’я затвердило умовно п’ять різних типів документів, які можна з собою брати за кордон, і вони будуть там визнаватися. Мова йде про міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Будь-які щеплення, внесені туди, є легітимними, і за кордоном це є підтвердженням того, що дитина їх отримала. Йдеться про історію розвитку дитини, довідку про щеплення, виписку з амбулаторної карти. Я би радив, щоб батьки, які планують виїзд за кордон, за можливості взяли в сімейного лікаря чи педіатра паперову форму довідки», – наголосив головний державний санітарний лікар.

Ігор Кузін також пояснив, що якщо немає змоги зв’язатись із сімейним лікарем, щоб отримати паперове чи електронне підтвердження, то отримання нового щеплення за кордоном є поширеною та безпечною практикою.

«За всіма міжнародними правилами є загальна норма — якщо людина не може підтвердити, що вакцинована, вона рахується як не вакцинована. Тому лише нова вакцинація», – підсумував заступник Міністра охорони здоров’я.

Урядовий портал


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь