Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

На Полтавщині більше 9 тисяч приватних домовласників прихистили понад 32 тисячі переселенців, – Дмитро Лунін

Дата: 30.05.2022 16:00
Кількість переглядів: 290

Фото без опису

У кожній із 60 громад області власники житла розмістили у своїх помешканнях внутрішньо переміщених осіб. У межах соціального проєкту «Прихисток» жителі Полтавщини, які безкоштовно приймають у себе переселенців із територій, де ведуться бойові дії, мають право на компенсацію від держави на оплату житлово-комунальних послуг.

«Полтавщина стала прихистком для тисяч переселенців. Вони розмістилися в школах, дитячих садках, гуртожитках. Поселили людей у своїх домівках і жителі області. Вже більше ніж 9,3 тисячі приватних домовласників прихистили понад 32 тисячі переселенців, – розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. – Обласна адміністрація зібрала всю інформацію та передала до профільного міністерства. Власники житла отримають державну компенсацію – по 450 грн на місяць за кожного переселенця для оплати комуналки. Дякую кожному небайдужому жителю Полтавщини, який у цей нелегкий час допомагає переселенцям. Ви – неймовірні!».

Нагадаємо, що компенсація надається фізичним особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду й безоплатно розміщували в цих приміщеннях ВПО.

Щоб запропонувати своє житло внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію, необхідно:

– подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт https://prykhystok.gov.ua/ про готовність прийняти у себе переселенців;

– при поселенні переселенців подати відповідну заяву до ОМС;

– до 5-го числа кожного місяця інформувати ОМС про кількість днів та кількість переселенців, які в них проживали;

– отримати компенсацію.

Порядок, що визначає механізм надання компенсації, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь