A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Надання соціальних послуг – важливий напрямок соціального захисту населення

Дата: 09.06.2022 12:00
Кількість переглядів: 734

Фото без опису

Одним із головних завдань Департаменту соціального захисту населення облвійськадміністрації та територіальних громад є забезпечення своєчасних, доступних та якісних соціальних послуг.

Надання соціальних послуг регулюється Законом України «Про соціальні послуги», однак сам алгоритм їх надання у військовий та мирний час значно відрізняється та має свої особливості.

Завдяки самовідданості кожного соціального працівника територіального центру соціального обслуговування та центру надання соціальних послуг за час дії воєнного стану без збільшення штатної чисельності додатково взято на обслуговування 850 осіб, в тому числі 39 внутрішньо переміщених осіб.

Важливим фактором в умовах військового часу є оперативне, протягом 1-го дня прийняття рішень про взяття на обслуговування.

На сьогоднішній день соціальними послугами в області охоплено понад 50 тис. осіб. Найбільш затребуваною залишається соціальна послуга догляду вдома, надання якої забезпечено 16,4 тис. осіб.

Широкий спектр соціальних послуг надається у Шишацькій селищній територіальній громаді, в тому числі і для внутрішньо переміщених осіб. З 24.02.2022 року зареєстровано 2,5 тис. осіб вказаної категорії. Протягом вказаного періоду Комунальною установою «Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради» забезпечено обслуговування 482 переселенців.

Значно зріс попит на отримання соціально-побутових послуг. З метою наближення соціальних послуг до населення, віддалені робочі місця функціонують в 7 із 11 старостатів громади. Водночас, працює мультидисциплінарна команда, до складу якої входять перукар, швея, взуттєвик, робітник із комплексного обслуговування. Послуги мультидисциплінарною командою надаються у всіх віддалених населених пунктах громади.

Протягом поточного року послуги натуральної допомоги у Центрі отримали 702 громадян, в тому числі 165 внутрішньо переміщених осіб. Обслуговуванням безпосередньо за місцем проживання забезпечено 484 особи, в тому числі - 2 осіб з інших областей, які потребували сторонньої допомоги.

Водночас, 8 осіб, які були евакуйовані волонтерами із зони бойових дій та потребували цілодобової допомоги забезпечені необхідним доглядом у відділенні стаціонарного догляду Центру.

Соціальні працівники докладають значних зусиль, щоб забезпечити базові потреби всіх, хто звертається в цей нелегкий час за допомогою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь