Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Важлива інформація!

Дата: 21.07.2022 10:00
Кількість переглядів: 261

Фото без опису

Чому в'ялена або сушена риба небезпечна? Тому що вона може нести небезпеку для життя – ботулізм

 

У теплу пору року попит на в’ялену або сушену рибу зростає. Зростають і випадки отруєнь цим продуктом. На жаль, і з летальним фіналом.

Ботулізм — це харчова інтоксикація, зумовлена споживанням продуктів, які містять ботулотоксини. Збудник розмножується в анаеробному стані (без кисню), та за неправильних умов зберігання чи транспортування.

Так от в'ялена та сушена риба дуже часто стає «будинком» для розмноження токсинів, і ось чому:

-  така риба не проходить термічну обробку, а ботулотоксин гине лише при кип’ятінні впродовж 10-15 хвилин;

-  може бути заражена у природних умовах, оскільки резервуаром інфекції є пісок або ж річковий мул;

-  соління відбулось уже після утворення токсину, адже сіль не вбиває токсин, а лише пригнічує розмноження інфекції;

- споживачу невідомо про неякісні умови зберігання або транспортування: тривале зберігання пораненої риби на ґрунті, перевезення навалом, без тари.

Навіть якщо вам важко утриматися від спокуси придбати в’ялену або сушену рибу, згадайте цей пост і віддайте перевагу перевіреним продуктам.

 

 

За інформацією ДУ «ЦГЗ МОЗ України»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь