A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Миргородська районна рада продовжує координувати роботу по наданню благодійної допомоги переміщеним особам на території району

Дата: 26.07.2022 11:00
Кількість переглядів: 162

22 липня голова Миргородської районної ради відвідала Великосорочинський ліцей Полтавської обласної ради. Наразі у гуртожитку освітнього закладу спільно проживають 57 осіб. Це родини, які мають батьків зрілого віку та дітей і приїхали з Харківщини чи Донеччини з початком військової агресії. Сільська рада організувала переміщеним особам місця проживання у гуртожитку, місцеві аграрії забезпечують їх продуктами для централізованого дворазового харчування, влада районного рівня постійно залучає ресурси донорів та координує роботу у наданні благодійної допомоги тим, хто її потребує.

Мешканцям гуртожитку привезли продуктові набори від іноземного фонду за програмою World Food Programme з розрахунку раціону харчування дорослої людини на місяць, а саме: 7,5 кг рису, 15 пачок спагеті, 1 літр олії та 5 банок м’ясної консерви. Таких продуктових наборів тільки в Миргороді роздали більше 5 тисяч, говорить організатор акції, пастор християнської євангельської церкви «Салім» у місті Миргород Віталій Амосов. Наразі планують точково охопити вразливі категорії населення у місцях колективного проживання в нашому районі. У Великих Сорочинцях Віталій разом з дружиною Юлією роздали пакунки кожному, хто проживає у гуртожитку. Дітям же гості підготували особливі подарунки, відповідно до їх віку та статі. Малеча такій увазі раділа та одразу ж перейшла до розпаковок.

Такі зустрічі кожного разу мають позитивний результат. Адже тільки поспілкувавшись з людьми наживо, можна відчути їх біль і шукати шляхи допомоги. 

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка підсумувала свій візит: «Аби тримати ситуацію на контролі, районна рада та військова адміністрація постійно систематизує інформацію про переміщених осіб, яким надали прихисток у всіх 17-ти громадах. Звісно, цифри варіюються, але за офіційними даними, Миргородщина прийняла значно більше 20 тисяч осіб із міст та сіл, де тривають активні бойові дії. Органи місцевого самоврядування на місцях допомагають  із поселенням, слідкують за тим аби всім надавалися медичні, адміністративні, освітні послуги. Ми, у свою чергу, на договірних засадах співпрацюємо з благодійними фондами та організаціями, моніторимо поточну ситуацію та прогнозуємо на крок вперед. Робимо все від нас залежне аби допомагати постраждалим від війни.»  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь