A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

У Полтаві  погасили нову марку «Доброго вечора, ми з України!» від «Укрпошти»

Дата: 28.07.2022 16:00
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

В обласному центрі  урочисто погасили та розпочали продаж нової колекційної марки від «Укрпошти». 

На ній зображений український трактор, який тягне покинутий російський танк. Автором ескізу стала дизайнер-графік та викладач живопису Анастасія Бондарець. У сюжет лягли реальні події російсько-української війни.

Філателістична продукція на тему війни це не просто зображення чи картинка, нанесені на конверт і відіслані друзям,  це вже – свого роду зброя на інформаційній війні. Сама ж марка – символізує незламність духу українців та сміливість кожної людини. Адже такі історії можна спостерігати на всій території України.

Тематику поштової марки було обрано завдяки народному голосуванню. Більше 100 тисяч українців проголосували за неї.

Марку урочисто погасили начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін та голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький та керівник Полтавської філії АТ «Укрпошта» Юрій Набасов.

«Я впевнений, що нову марку одразу розкуплять наші фермери. Знаково, що «Доброго вечора, ми з України» – це слова треку діджеїв з Кременчука, які стали популярними на всю Україну. А на самій марці зображені «тракторні війська» і трактор, що тягне російський військовий брухт. У цьому теж є символізм, бо саме так наші аграрії відбирали у ворога танки під час «гадяцького сафарі». Полтавщина створює тренди. Я сам особисто голосував за марку «Доброго вечора, ми з України!». Сподіваюся, що наступні марки будуть на тематику з Полтавщини», – сказав Дмитро Лунін.

Марка «Доброго вечора, ми з України» – це четверта марка за часи повномасштабної війни росії проти України. Загальний її тираж – 5 мільйонів, її буде представлено у 2 номіналах. Від сьогоднішнього дня вона представлена у всіх відділеннях «Укрпошти» країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь