A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня на Полтавщині

Дата: 01.08.2022 10:00
Кількість переглядів: 158

Фото без опису

 

 

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Серед основних подій тижня – спецпогашення нової марки від Укрпошти «Доброго вечора, ми з України!».  Знаково, що її назва – це відомі слова з треку діджеїв із Кременчука.  

Також до дня Української Державності, який цього року відзначали вперше, вручили обласні відзнаки  військовим і правоохоронцям.                                                                                                     

Цього тижня відбулася сесія Полтавської облради. Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін прозвітував перед обласними депутатами про роботу Полтавської ОДА в 2021 році. Наголосив, що обласна адміністрація та обласна рада – ефективні партнери. Зокрема, на сесії внесли зміни до обласного бюджету на 2022 рік. Перерозподілили видатки на основні сфери – оборону, медицину, соцзахист, освіту, цифровізацію – понад 913 млн грн. Також запровадили нові обласні соцвиплати: 20 тис. грн – пораненим бійцям на реабілітацію, 50 тис. грн – сім’ям загиблих через війну мирних жителів. 

Цього тижня Дмитро Лунін побував на відкритому тренуванні багаторазового чемпіона світу та Європи з таїландського боксу, дворазового переможця Всесвітніх ігор Олега Приймачова. Вручив йому відзнаку обласної адміністрації.

Також на Полтавщині підписали меморандум про співпрацю із чеською гуманітарною організацією «Людина в біді». Вона надає допомогу переселенцям на Полтавщині. 

Серед важливих подій – школи області можуть безкоштовно підключитися до електронної системи «Моя Школа». Це –  цілісна навчальна екосистема для учнів, батьків і вчителів. Спілкування, онлайн-уроки, оцінки, домашні завдання, матеріали, розклад, плани для вчителів і десятки інших опцій. Підписали відповідний меморандум із партнерами. 

Заявлено, що держава, область і місто мають чіткий план, як забезпечити кременчужан теплом. Всі деталі обговорили на нараді за участі заступниці міністра розвитку громад та територій України Наталії Хоцянівської, влади Кременчука й керівників підприємств теплокомуненерго.

В області скоротили комендантську годину. З 28 липня вона триває з 23:00 до 05:00.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь