A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня на Полтавщині

Дата: 15.08.2022 10:00
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

Начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Зазначив, що спортсмени з Полтавщини завоювали «золото» і «бронзу» на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное. Так, Людмила Лузан у каное-одиночці на дистанції 500 м стала чемпіонкою світу. Тарас Міщук у каное-четвірці виборов «бронзу».

Дмитро Лунін наголосив, що Полтавщина й надалі лишається надійним тилом для областей, які тримають фронт. Приймає переселенців, релоковані підприємства й навчальні заклади. Виші, які переїжджають у регіон, відкривають консультаційні центри, щоб допомогти абітурієнтам зі вступом. Серед тих, що створили такий центр у Полтаві, – Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця.

«Із початку війни 95 600 переселенцям надали найрізноманітнішу медичну допомогу – від планової госпіталізації до екстреної допомоги. Двері всіх наших лікувальних закладів відкриті для гостей із Харківщини, Сумщини, Донеччини та інших регіонів», – розповів Дмитро Лунін.

На засіданні обласної асоціації органів місцевого самоврядування очільник ОВА проговорив із головами громад низку питань: підготовки до опалювального сезону, нового навчального року, розміщення переселенців із Донеччини, формування продрезерву в громадах, допомоги ВПО.

«Діалог видався плідним! Разом ми впораємося з усіма проблемами», – наголосив Дмитро Лунін.

Зазначив, що для випуску власної поштової марки воєнного часу Полтавщини «Гадяцьке сафарі» отримали близько 200 ескізів. Вони виконані в різних стилях і техніках. Найкращі ескізи скоро будуть оприлюднені для голосування.

«Аграрії тримають продовольчий фронт. 1,2 мільйона тонн зерна нового врожаю намолотили на Полтавщині. Ранні зернові й зернобобові вже зібрали на 80% площ – 296 тис. га», – додав Дмитро Лунін.

Поінформував, що область готується до нового навчального року. Збільшується кількість дітлахів, які вже зараховані до 1-их класів на Полтавщині. Це 11,6 тис. першокласників, із них 513 дітей-переселенців. Навчальні заклади продовжують приймати заяви.

«Продемонстрували державному секретарю МОН Сергію Захаріну підготовлені укриття в закладах освіти Полтави. Ці приклади показують, що все реально зробити для безпечного й комфортного навчання офлайн», – розповів Дмитро Лунін.

Очільник області також зазначив, що ще шість автівок поїдуть із Полтавщини до наших військових. Машини передали місцеві волонтери і бізнес бійцям тероборони, військової служби правопорядку й інших підрозділів ЗСУ.

Наприкінці Дмитро Лунін додав, що вперше в Україні відзначили День молоді разом з усім світом – 12 серпня. У цей день нагородили обласними відзнаками лідерів молодіжного руху Полтавщини й тих, хто допомагає молоді бути незалежною та творчою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь