A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня на Полтавщині

Дата: 22.08.2022 10:00
Кількість переглядів: 172

Фото без опису

Начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Зазначив, що протягом тижня активно перевіряли укриття в дитсадках та школах у громадах Полтавської області.

«Освітній процес має бути мінімально стресовим, максимально безпечним і якісним. Безпека дітей – пріоритет», – сказав Дмитро Лунін.

У дендропарку загальнодержавного значення «Криворудський» від початку війни  проводять екскурсії для переселенців і жителів Семенівської громади. Днями організували екскурсію для людей, які переїхали з Донеччини й Харківщини.

 Миргородську лікарню інтенсивного лікування відвідали  міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та міністерка соціальної політики Оксана Жолнович. Очільник області наголосив – ця лікарня – найпотужніша в районі. У планах – вивести її на новий рівень у лікуванні «сердечників». Розраховують придбати ангіограф. Вже звернулися до міністрів за допомогою і сприянням.

Полтавщина готується приймати евакуйованих жителів Донеччини й працює над тим, щоб забезпечити всі необхідні умови для комфортного проживання. Разом із міністеркою соціальної політики Оксаною Жолнович і міністром охорони здоров?я Віктором Ляшком оглянули у Миргороді  потужності місцевого санаторію.

«Область хоче зібрати найкращі практики та міжнародний досвід і перетворити їх на масштабну й дієву систему реабілітації на Полтавщині. Регіональним центром медичної та психологічної реабілітації може стати один із курортів Миргорода, – сказав Дмитро Лунін. – Також Полтавщина отримала шість потужних генераторів на 220 і 110 кВт. Їх передали  низці обласних лікарень у Полтаві та Кременчуці. У разі критичної ситуації забезпечать безперебійну роботу. Обладнання передали МОЗ разом із благодійними фондами»

Дмитро Лунін зауважив, що захворювання на ковід стає сезонним,тож вся команда ОВА вакцинувалася   бустерною дозою.

Тиждень був багатим на культурні події. У дворику Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського відкрили виставку присвячену російсько-українській війні. Експозиція приурочена до Дня Незалежності та зроблена на пошану всіх військовослужбовців, які захищають суверенітет України. Працюватиме вона щодня протягом серпня-вересня.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь