A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня на Полтавщині

Дата: 05.09.2022 08:00
Кількість переглядів: 153

Фото без опису

Начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Розповів, що 29 серпня, у День пам’яті захисників поклали квіти до могил полеглих воїнів на Алеях Героїв у Полтаві й Затуриному. 

«Захисники віддали найцінніше за нашу державу, будьмо гідними їхньої світлої пам’яті та продовжуймо боротися заради прийдешніх поколінь і незалежної України», – наголосив очільник області. 

Дмитро Лунін наголосив, що з 1 вересня майже половина шкіл Полтавщини розпочала навчальний рік у режимі paperless. Завдяки меморандуму між Полтавською ОВА й дочірньою литовською компанією «АЙТІ ПРО» заклади освіти отримали доступ до системи «Моя школа». Ця платформа – цілісна навчальна екосистема для учнів, батьків і вчителів. Наразі до неї долучилися 52 школи. Ще 206 раніше впровадили інші платформи в навчальний процес.

«В обласному кардіоцентрі лікарі вперше провели кріоабляцію миготливої аритмії. В серце вводять рідкий азот, і низька температура в -50°С «вбиває» хворі ділянки. Такий метод досі практикували лише в чотирьох містах України. Після операції пацієнт відразу може піти додому. Свої перші операції наші лікарі провели під супроводом в онлайн-форматі фахівців із Києва та Польщі. Перші три втручання минули успішно, їх виконував лікар кардіоцентру Євген Люлька. Обладнання для таких операцій закупила область (5 млн грн)», – зауважив начальник ПОВА.

За його словами, на Полтавщині стартував навчальний рік. Дистанційне навчання – в половині шкіл, в іншій половині – змішане й офлайн. Завдяки українським захисникам діти на Полтавщині можуть вчитися онлайн та офлайн. І найкраща подяка від них нашим воїнам – отримати якісні знання. 

«Родини сімей, які постраждали від теракту 27 червня в Кременчуці, отримують допомогу 50 тисяч гривень. Ці виплати запровадили на обласному рівні. Не залишається осторонь українське суспільство. Почесний президент БФ «Дороги життя», народний депутат від «Слуги народу» Владлен Неклюдов передав грошову допомогу людям, які втратили своїх рідних. 15 сімей уже отримали по 20 тис. грн, інші готують документи», – розповів Дмитро Лунін. 

Поінформував, що 31 серпня визначили переможця у народному голосуванні за кращий ескіз першої поштової марки Полтавщини воєнного часу. 

««Гадяцьке сафарі» тепер має своє художнє зображення, яке сподобалось 6 тисячам полтавців. Автор ескізу – житель області Олександр Бондаренко, викладач Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв імені Котляревського. Незабаром презентуватимемо нашу полтавську марку, до неї будуть подарунковий конверт і листівка», – додав Дмитро Лунін. 

За його словами, цього тижня погасили ще одну «воєнну» марку. Вона присвячена нашим рятувальникам і їхньому теперішньому головному символу песику-саперу Патрону. Саме рятувальники роблять наші звільнені міста і села мирними й безпечними, знешкоджуючи «подарунки», які залишив окупант. 

«У громадах області триває ямковий ремонт місцевих доріг. Нині щодня на автошляхах працюють 12-13 бригад підрядних організацій і 60 одиниць техніки, укладають понад 400 тонн гарячої асфальтобетонної суміші. 60% від запланованих ремонтів уже виконали. Цього року оновлюють дороги в 31 громаді», – зауважив очільник Полтавщини. 

Додав, що область продовжує отримувати гуманітарну допомогу. Цього разу від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. 

«Вона дуже важлива, бо готуємося приймати евакуйованих людей з областей, де відбуваються бойові дії. Направляємо в громади для переселенців 4,7 тис. ковдр, 1,4 тис. матраців, 2 тис. подушок і 1,5 тис. кухонних наборів. Видавати речі вже почали. Насамперед їх отримують заклади освіти, в яких уже проживають і будуть розміщувати ВПО», – наголосив Дмитро Лунін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь