Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Як продовжити лікування ВІЛ/СНІДу людям, які переїхали з іншого регіону

Дата: 09.09.2022 12:00
Кількість переглядів: 348

Фото без опису

Люди, які переїхали з іншого регіону, мають змогу продовжити лікування ВІЛ/СНІДу в медичних закладах Полтавської області. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. 

«Продовжуємо ділитися інформацією, яка допоможе переселенцям у лікуванні. Зокрема детально інформуємо про те, як продовжити лікування ВІЛ/СНІДу чи пройти відповідну діагностику людям, які переїхали до нас з інших регіонів», – зауважив Дмитро Лунін. 

Так, на Полтавщині з питань лікування ВІЛ/СНІДу можна звертатися до таких медичних закладів: 

- Обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД (м. Полтава, Госпітальний пров., 5), понеділок-п’ятниця, з 8:00 до 14:00;

- Полтавська центральна районна клінічна лікарня (м. Полтава, вул. Стрітенська, 58а), понеділок-п’ятниця, з 8:00 до 14:00;

- Лубенська лікарня інтенсивного лікування (м. Лубни, вул. П’ятикопа, 26), понеділок-п’ятниця, з 8:00 до 12:00;

- Миргородська центральна районна лікарня (м. Миргород, вул. Гоголя, 172), понеділок-п’ятниця, з 8:00 до 15:00;

- Кременчуцька міська лікарня планового лікування (м. Кременчук, просп. Полтавський, 40), понеділок-п’ятниця, з 8:00 до 17:45.

При собі потрібно мати паспорт. 

Також працює загальнонаціональна гаряча лінія з питань ВІЛ/СНІД: 0 800 500 451. 

Тут можна отримати: цілодобову безкоштовну й анонімну підтримку; оперативну інформацію щодо доступних у вашому населеному пункті СНІД-центрів або кабінетів «Довіра».

Окрім того, Центр громадського здоров’я МОЗ України за підтримки проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ» розробив платформу (http://findart.phc.org.ua/) та чат-бот (http://t.me/HIV_AIDS_bot) у Telegram. Ці ресурси допоможуть людям, які живуть із ВІЛ, знайти АРТ там, де вони зараз – в Україні або за кордоном.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь