A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня на Полтавщині

Дата: 12.09.2022 12:00
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає. За ці дні Полтавщина отримала чимало гуманітарної допомоги, як медичного призначення, так і для потреб військових.

«Область оперативно реагує на всі запити та потреби армії. Цього тижня передали військовим майже 500 спальних мішків закордонного виробництва, які Полтавщина отримала від міжнародних партнерів. Також направили портативні газові плити та запаси води», – розповів Дмитро Лунін.

Відновили дорогу до села Широка Долина в Миргородському районі після нещодавнього влучання туди російської ракети. Кількаметрову вирву засипали силами області та громади, влаштували основу дороги та поклали асфальтобетон.

Цього тижня аграрії Полтавщини розпочали збір сої та соняшнику, майже завершили посів ріпаку. Крім того, в області розпочався посів озимих культур під урожай 2023 року.

До речі, сільськогосподарська сфера області працевлаштувала найбільше переселенців, ніж підприємства інших галузей.

«Майже 13 млн грн держава виплатила працедавцям Полтавщини, які наймають на роботу вимушених переселенців. Компенсацію отримали понад 400 роботодавців за працевлаштування 1000 ВПО. Виплати тривають і надалі, – розповідає Дмитро Лунін.

Полтавщина – у п’ятірці лідерів серед областей за кількістю заяв на отримання мікрогрантів за державною програмою єРобота. Із початку липня мешканці області й переселенці подали 407 заяв на мікрогранти для створення чи розвитку бізнесу.

Напередодні Дня фізичної культури і спорту начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін вручив обласні відзнаки та звання «Заслужений майстер спорту» людям, які дбають про фізичне здоров?я нації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь