A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Зареєструвати транспортний засіб та замовити номерні знаки можна буде онлайн

Дата: 19.09.2022 08:00
Кількість переглядів: 193

Вже за три місяці розшириться перелік державних послуг, які громадяни зможуть отримати онлайн, без візиту до сервісних центрів МВС. Йдеться про реєстрацію/перереєстрацію транспортних засобів та замовлення номерних знаків.

Це передбачено Постановою Кабінету міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України з питань державної реєстрації транспортних засобів, допуску громадян до керування транспортними засобами» від 10 вересня 2022 року.

Згідно з Постановою, отримати послуги реєстрації транспортних засобів можна буде в Електронному кабінеті водія або через портал Дія. Це стане можливим завдяки виокремленню експертного дослідження транспорту з процедури реєстрації. Тобто людина проходитиме експертизу в зручний для себе час, працівники Експертної служби МВС вноситимуть дані у Єдиний державний реєстр транспортних засобів, а висновок, складений за результатами їхнього дослідження, вважатиметься дійсним протягом 10 днів. За цей час треба буде перереєструвати транспортний засіб.

Оформити договір купівлі-продажу чи подати заяву про реєстрацію/перереєстрацію можна буде онлайн. Ця заява потраплятиме на розгляд до сервісного центру МВС. Адміністратор перевірятиме відомості про осіб та транспортні засоби за відповідними реєстрами та базами даних, за результатами перевірок підтверджуватиме або відхилятиме заяву. У разі підтвердження заяви, залишиться тільки прийти забрати документи і закріпити номерні знаки за транспортним засобом.

Замовити номерні знаки з бажаною комбінацією також можна буде онлайн – через Електронний кабінет водія чи портал Дія.

Постанова, якою передбачені зміни, набере чинності через три місяці. Протягом цього часу фахівці працюватимуть над підготовкою технічної спроможності для повноцінної реалізації цифрових послуг.

Варто зазначити, що після впровадження нововведень, громадяни зможуть самостійно обирати, як отримувати послуги: онлайн чи безпосередньо в сервісних центрах МВС. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь