A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

На тимчасово окупованих територіях росіяни використовують цивільних як «живий щит»

Дата: 19.09.2022 12:00
Кількість переглядів: 204

Фото без опису

ЗСУ активізують контрнаступальні дії. Однак росіяни намагаються закріпитися на тимчасово окупованих територіях як мілітарними, так і немілітарними способами: шляхом створення окупаційних адміністрацій, проведенням паспортизації, референдумів.

Тож окупанти практикують створення живого щита, організовуючи офлайн- навчання в школах, створюючи величезні черги з автомобілів на блокпостах, розміщуючи військову техніку й особовий склад біля житловихбудинків. Тобто вони використовують цивільне населення на ТОТ як «живий щит» для прикриття своєї військової техніки та особового складу. Тому, російські солдати гірше терористів, які захоплюють заручників.

Російська армія –терористи та воєнні злочинці. «Живий щит» – це штатний елемент тактики їхньої армії: так було в Чечні, в Грузії, в Сирії. Це відбувається зараз і в Україні. Але тут вражають масштаби. Це не просто рішення командирів підрозділів. Це державна політика, це політика воєнно-політичного керівництва рф. Масштаб, повне усвідомлення та спланованість дій у використанні цивільного населення в якості живого щита роблять воєнними злочинцями не тільки командирів на місцях, а й всю вертикаль військового керівництва рф.

Найкращий варіант захистити себе та рідних – виїхати на територію вільної України. Це непросто, треба знаходити шляхи та можливості, бо залишатися ризиковано. Росіяни, рано чи пізно, так чи інакше, використають мешканців як «живий щит».

Не дозволяйте дітям навчатися офлайн, це небезпечно. Учбові заклади в офлайн-режимі – це яскравий «живий щит».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь