A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

30 вересня – день усиновлення

Дата: 30.09.2022 16:00
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

Це національне свято для всіх відважних осіб, які взяли на себе відповідальність стати опікунами, усиновителями, прийомними батьками, батьками-вихователями та прийняли в свої родини дітей, які при різних обставинах втратили свої рідні сім’ї.

Безумовно, сім’я – найбільша цінність та найкраще середовище для зростання та розвитку гармонійної особистості, формування базису для добробуту суспільства та країни.

Беручи до уваги військовий стан та невтішну статистику зі збільшення кількості дітей, які залишились без батьківського піклування з тих чи інших обставин, на сьогодні спостерігається тенденція зростання кількості осіб, які готові взяти на виховання дітей, що втратили батьків.

Відтак, станом на кінець вересня 2022 року Полтавським обласним центром соціальних служб проведено 5 навчань для 86 кандидатів в прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники та усиновлювачі, а саме:

  • 31 сім’я / 57 осіб – кандидати в усиновлювачі;
  • 18 сімей / 19 осіб  – кандидати в опікуни/піклувальники;
  • 6 сімей /10 осіб – кандидати в прийомні батьки.

За результатами навчань регіональними тренерами підготовлено довідки з рекомендаціями, які засвідчують наявність потенціалу у батьків щодо виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Довідки та рекомендації передані місцевим службам у справах дітей для подальшого прийняття рішень щодо створення альтернативних форм сімейного виховання.

Впевнені, що кожна дитина, яка опиниться в кожній з цих 55 родини-кандидатів буде огорнута турботою, увагою, теплом та любов’ю.

Користуючись нагодою, хочеться подякувати всім відважним мешканцям Полтавщини, які прийняли в свої родини діток та своєю щоденною працею, силами та власним прикладом доводять просту істину – «Чужих дітей не буває».

Зичимо Вам та вашим родинам сімейного затишку, здоров’я, гармонії та мирного неба! Зі святом!

 

Полтавський обласний центр

соціальних служб


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь