Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Розпочався сезон лову раків у водоймах Полтавщини 

Дата: 06.10.2022 10:00
Кількість переглядів: 209

Фото без опису

Від початку жовтня 2022 року закінчилися обмеження пов'язані з забороною на лов (добування) раків. На водоймах Полтавської області рибалці дозволяється лов цих безхребетних з дотриманням правил любительського і спортивного рибальства.

Зокрема, одній особі за добу можна впіймати 30 раків на водоймах загального користування та 50 – на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

Лов дозволяється:

- ручним збиранням,

- раколовкою-«хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм,

Забороняється вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Пам’ятаймо, що мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам у внутрішніх водоймах становить 10 см.

За незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.

Річкові раки - цінні безхребетні водні мешканці, популяція яких через сучасні несприятливі екологічні ситуації та браконьєрські методи лову призвели до знищення їх природних запасів. Тож не забувайте про відповідальне ставлення до водних мешканців.

В Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (096) 907 5008. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону

 

 

Управління Державного агентства меліорації

та рибного господарства у Полтавській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь