A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Департамент соцзахисту інформує:  членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України розпочато виплату адресної допомоги в рамках Комплексної програми соцзахисту

Дата: 07.10.2022 14:00
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

Комплексна програма соціального захисту населення є дієвим інструментом ефективної реалізації державної політики соціального захисту на регіональному рівні. Заходи програми, виконання яких знаходиться на постійному контролі Департаменту соцзахисту населення, охоплюють понад 36 тисяч осіб з числа уразливих категорій населення області.

Про це повідомила Директор Департаменту соцзахисту населення Полтавської ОВА
Людмила Корнієнко.

Безперечно, одним із ключових пріоритетів залишається забезпечення обласних соціальних гарантій для членів сімей Захисників і Захисниць України.

Відтак, крім діючих державних соціальних гарантій, які передбачають здійснення виплат, надання пільг та компенсацій, в рамках Комплексної програми соцзахисту щороку до 14 жовтня - Дня Захисників і Захисниць України з обласного бюджету запроваджено виплату разової адресної допомоги членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України у розмірі 3 тисячі гривень на кожного члена сім’ї.

Варто відмітити, що за рахунок налагодженої системної роботи, Департаментом забезпечено всі необхідні нарахування та виплати без звернення та надання будь-яких документів отримувачем на основі наявних даних у відповідних реєстрах.

Виплата коштів буде здійснена:

  • з 07 жовтня 2022 року – на рахунки, відкриті в установі уповноваженого банку;

  • з 10 жовтня 2022 року – через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» за місцем проживання, відповідно до графіків доставок.

Також, Комплексною програмою передбачено надання сім’ям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України наступних соціальних гарантій за рахунок обласного бюджету:

  • щомісячна виплата допомоги сім'ям з дітьми загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України на кожну дитину віком до 18 років (за умови навчання за денною формою - до 23 років) у розмірі прожиткового мінімуму в розрахунку на одну особу
    (з 01.07.2022 року - 2 508 грн.);

  • отримання санаторно-курортного оздоровлення один раз на два роки в будь-якому санаторно-курортному закладі Полтавської області;

  • компенсаційні виплати за проїзд автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування.

Завдяки тісній співпраці з громадськими організаціями сімей загиблих Захисників і Захисниць України, Департаментом вносяться пропозиції щодо підвищення рівня соціальної підтримки членів сімей загиблих (померлих) Захисниць і Захисниць України.

З метою візуалізації узагальненої інформації щодо державних та обласних соціальних гарантій, які надаються членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, Департаментом розроблено тематичний Дайджест, який розміщено на сайті за посиланням http://plsz.gov.ua/sgyATO.html.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь