A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня на Полтавщині

Дата: 10.10.2022 10:00
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає. За ці дні Полтавщина передала чимало допомоги військовим.

Зокрема, за кошти обласного бюджету були закуплені 6 санітарно-технічних модулів. 

«Дані модулі відповідають гігієнічним і санітарним нормам, військові матимуть змогу випрати, висушити, попрасувати одяг та прийняти душ. Допомога військовим – пріоритет області, – зазначив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. – Це перша передача такого обладнання і не остання».

Цього тижня п’ятьом захисникам Маріуполя та «Азовсталі» присвоєно звання Героя України. Серед них і полтавець, в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський (позивний «Волина»).

В області з початку повномасштабної війни 174,8 тис. сімей переселенців отримали державну допомогу на 3,1 млрд грн. Виплати продовжуються й надалі. Прийом повторних заявок для отримання виплати (2 тис. грн – на дорослого й 3 тис. грн – на дитину чи людину з інвалідністю) продовжать до 1 грудня.

Держава надає допомогу і тим, хто прихистив ВПО.

«Протягом опалювального сезону власники житла, які прихистили у себе вимушених переселенців, отримуватимуть збільшену грошову допомогу в розмірі 900 грн», – розповів Дмитро Лунін.

На початку цього тижня в області відновили роботу театри, філармонія й симфонічний оркестр та опублікували програми виступів на жовтень.

Також на Полтавщині триває ремонт доріг у громадах області. 70% від запланованого вже зробили. У 24 громадах бригади продовжують працювати, в 11 ТГ роботи завершили. 

Майже третину від запланованих площ уже засіяли озимими зерновими. Також аграрії області обмолочують соняшник, сою, кукурудзу й копають цукровий буряк.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь