Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Великосорочинська громада вшанувала козаків-земляків, Захисників та Захисниць, які боролися і боряться за Мир у нашій державі

Дата: 16.10.2022 10:00
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

 14 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.

 Свято встановлене 14 жовтня 2014 р. Указом Президента України  з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України.

14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала свято на “День захисників і захисниць України”.

З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана. Образ козака, як українського лицаря і захисника рідної землі, близький кожному українцю.

Вже у ХХ столітті козацькі традиції боротьби за незалежність України наслідували вояки армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії. І не випадково днем офіційного створення УПА було обрано свято Покрови.

Великі Сорочинці - славний козацький край. Ще з часів Богдана Хмельницького Сорочинська сотня Миргородського полку брала активну участь у військових походах проти турків та татар. Сорочинці були великим містечком, в якому перебувало полкове правління, очолюване Данилом Апостолом, гетьманом України в 1727-1734 роках.

І нині українська армія береже бойові традиції предків, тому у війську з’явилися назви з іменами легендарних українських полководців та уславлених формацій минулого.

5 грудня 2020 року  44 окремій артилерійській бригаді Сухопутних військ Збройних сил України присвоєне почесне найменування «ім. гетьмана Данила Апостола».

Сьогодні Великосорочинська громада вшанувала козаків-земляків, Захисників та Захисниць, які боролися і боряться за Мир у нашій державі. Їхні подвиги  назавжди в історії нашої країни, у наших серцях. І Перемога, яка обов’язково буде, стане найкращим вшануванням наших захисників, бо б’ються вони за Україну, Незалежність і волю для всіх наступних поколінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь