A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Єдиний спосіб робити свою роботу добре – це любити її!

Дата: 06.11.2022 14:30
Кількість переглядів: 155

Фото без описуЄдиний спосіб робити свою роботу добре – це любити її!

З таким девізом і впевненістю працюють у Центрі надання соціальних послуг та архівної справи Великосорочинської сільської ради Миргородського району Полтавської області, який очолює директор Вікторія ЄМЕЦЬ.

На сьогодні в Центрі повноцінно функціонує чотири відділення, які надають відповідні соціальніпослуги жителям Великосорочинськоїтериторіальної громади. Також у складі установи працює відділ архівної справи. Загалом задіяно 36 працівників.

Відділення соціальної допомоги вдома – одне із найбільших відділень Центру по кількості працівників, по кількості осіб, що перебувають на обслуговуванні та по кількості та частоті надання соціальних послуг. Очолює відділення завідувач Світлана МАГЛЬОВАНА. Реєструє та веде облік осіб, які мешкають у зоні соціального обслуговування, організовує та контролює надання соціальних послуг – соціальний працівник Наталія КРОТ. Надання соціальних послуг безпосередньо здійснюється соціальними робітниками, їх у Центрі  18, які охоплюють своєю роботу кожне село та селище у громаді. На сьогодні на обслуговуванні знаходиться 160 осіб. 

Робота соціального робітника завжди була складною та відповідальною. Соціального робітника завжди чекають і зустрічають з радістю. Так, у селі Великі Сорочинці працює 5 соціальних робітників Людмила МУЗИРЯ, Валентина МОСКАЛЕНКО, Тетяна МУХА, Оксана ОПУХЛА, Надія ШУРДАК які загалом обслуговують 60 одиноких або одиноко проживаючих мешканців села.

У Великобайрацькому старостинському окрузі працюють соціальні робітники з багаторічним досвідом роботи Маргарита МАРТИЩЕНКО, Віра ТРИЛЕЦЬКА, Валентина ГУРСЬКА та загалом обслуговують 30 чоловік.

Великообухівський старостинський округ обслуговує Наталія ГОЛЯН, в якої під опікою 6жителів округу.  

У селі Ковалівка працюють соціальні робітники Валентина ЗЛИВКО та Людмила ПАЩЕНКО, на обслуговуванні у яких 13 жителів села.

У Полив’янському окрузі обслуговування відповідної категорії мешканців проводить Наталія ЖИЖКА, яка навідує та надає соціальні послуги 5громадянам похилого віку, які проживають на цій території.

На території Савинцівського старостинськогоокругу в селі Савинці працюють Тамара ШУМЕЙКО, яка обслуговує 12 чоловік та Марина БОГОМОЛЕНКО - 9, у с. Зелений Кут МАРЧЕНКО Валентина обслуговує 9 чоловік, КОВАЛЕНКО Юлія із села Олефірівка обслуговує 7 осіб, включаючи також село Семереньки. 

Солонцівський старостинський округ включає в себе декілька сіл, які обслуговують Валентина СТАДНІЧЕНКО та Наталія МУЗИРЯ, 6 та 3 особи відповідно.

Основними заходами, що становлять зміст соціальної послуги догляду вдома є допомога в самообслуговуванні, а це дотримання особистої гігієни, рухового режиму, годування, допомога у веденні домашнього господарства, закупівля і доставка продуктів харчування, ліків та інших товарів, приготування їжі, косметичне прибирання житла, оплата комунальних платежів, прання білизни, дрібний ремонт речей, організація взаємодії з іншими фахівцями та службами (виклик лікаря, працівників комунальних служб, тощо), психологічна підтримка.

Відділення стаціонарного догляду, що знаходиться у селі Ковалівка, очолює завідувач відділення Наталія ЗЛИВКО, яка своєю наполегливістю та відповідальністю до роботи, за час діяльності відділення у складі Центру надання соціальних послуг та архівної справи Великосорочинської сільської ради, змогла налагодити роботу та привести її у відповідність до вимог законодавства. А допомагають їй у цьому кухарі Юлія ОЛІЙНИК та Ольга ВЕРЕЩАКА, сестра господиня Вікторія ХРЯПА, молодші медичні сестри Любов ЗЛИВКО, Ірина НИЖНИК, Роза ЯРЕМЕНКО. Нещодавно у відділення був прийнятий на роботу опалювач Сергій СЕРДЮК, який допомагає дівчатам загалом вести господарство, та виконує відповідну роботу.

На сьогодні у відділенні перебуває 9 осіб, які потребують даної послуги. 

З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України, гостро постало питання прийому на тимчасове проживання внутрішньо переміщених осіб із зони бойових дій. Великосорочинська громада не залишилася осторонь даної проблеми, а у відділення стаціонарного догляду було прийнято на обслуговування 3 (три) особи з числа ВПО, які залишилися без опіки рідних.

У відділенні стаціонарного догляду громадяни перебувають на повному державному утриманні, одержують соціальну послугу стаціонарного  догляду  та  відповідно  до встановлених норм забезпечуються: цілодобовим проживанням, одягом, взуттям, постільною білизною, м'яким і твердим інвентарем, раціональним чотириразовим харчуванням, отримують медичне обслуговування.

Цілодобова опіка над людьми, які гостро потребують людського тепла і ставлення – ось основне завдання для працівників відділення стаціонарного догляду і вони справляються з ним. У приміщенні завжди чисто, тепло та панує домашня, дружня атмосфера.

У відділенні натуральної допомоги – надаються соціальні послуги з ремонту одягу (дрібного), пошиття одягу та перукарські послуги. Очолює відділення Катерина БЕЗЛУННА, яка з початку цього року приступила до виконання обов’язків та створила умови отримання доступних послуг відповідно до Державного стандарту. Виконавчим комітетом Великосорочинської сільської ради було надано кімнату у приміщенні терапевтичного відділення № 3 у с. Великі Сорочинці, по вул. Перемоги, 78, для ведення цієї діяльності. Своїми силами працівниками було проведено косметичний ремонт у кабінеті де проводиться надання соціальних послуг відповідним категоріям громадян, що мають законне право на їх отримання, а це громадяни похилого віку, малозабезпечені особи, особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, особи, яким завдана шкода пожежею, стихійним лихом та інше.

Так, швачкою відділення Оксаною ПАНАСЮК, яка працює не перший рік, з початку цього року надано до 200 послуг з дрібного ремонту та пошиття речей. Перукар Олена РОМАНОВСЬКА, яка розпочала свою роботу у відділенні з 1 квітня, за цей час надала послугу більше 800 разів. 

Для повного охоплення послугами натуральної допомоги усіх жителів Великосорочинської громади, створено мультидисциплінарну команду, яка згідно розробленого графіку періодично відвідує майже всі населені пункти громади та надає відповідні соціальні послуги. Особливою популярністю користується послуга перукаря, тому Олену Володимирівну вже постійно чекають в тому чи іншому селі, і жителі громади відчувають підтримку і турботу про них.

В планах робити Центру на 2023 рік, ввести у відділенні натуральної допомоги соціальну послугу рубання (розпилювання) дров та косіння трави біля будинку/паркану, адже саме ця послуга є часто запитуваною та її потребує велика кількість мешканців громади, які мають право на отримання соціальних послуг.

Відділення соціальної роботи ЦНСП АС Великосорочинської сільської ради проводить соціальну роботу з сім’ями та особами, які перебувають у складних життєвих обставинах та не можуть подолати їх самостійно.

Завданням фахівця із соціальної роботи Валентини МУЗИРІ є здійснення соціального супроводу сімей та осіб, що потрапили у складні життєві обставини, які не в змозі їх подолати за допомогою власних засобів і ресурсів, а також профілактична робота щодо попередження в сім’ях різних соціальних категорій виникнення  кризових ситуацій, домашнього насильства та вчасне виявлення сімей, що потрапили  у складні життєві обставини. 

Вже в цьому році проведено початкову оцінку потреб 89 сімей, в них 171 дитина. Загальна кількість сімей, які перебували на обліку, як сім'ї в складних життєвих обставинах – 48, в них 99 дітей, в тому числі 6 сімей (в них 9 дітей) - з проблем домашнього насильства. Під соціальним супроводом перебуває 1 сім'я, де виховується 2 дитини. Валентиною Іванівною проведені перевірки цільового використання коштів призначених державних грошових допомог у 38 сім'ях. 

Тісна співпраця Центру надання соціальних послуг з іншими суб’єктами соціальної роботи – службою у справах дітей, соціального захисту населення, старостами, медичними закладами, закладамиосвіти, поліцією, пробацією, успішно забезпечує вирішення нагальних проблем у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Фахівець із соціальної роботи завжди підтримає, вислухає, розрадить та надасть дієву допомогу.

Враховуючи характер роботи та потреби вохопленні контролем надання соціальних послуг в усіх 21 населеному пункті громади, у Центрі надання соціальних послуг та архівної справи Великосорочинської сільської ради є автомобіль, водій якого Григорій ГАРМАШ, завжди вчасно та безпечно доставить за потреби працівників Центру в те чи інше місце, а також ліки, засоби особистої гігієни та інше для підопічних.

Ну і звичайно, для повноцінного функціонування будь якої установи чи організації головною умовою є робота бухгалтера. У Центрі надання соціальних послуг та архівної справи Великосорочинськоїсільської ради головним бухгалтером працює фахівець своєї справи з багаторічним досвідом Світлана НАУМЕНКО. Робота головного бухгалтера завжди була не простою, а в умовах сьогодення може бути прирівняна до критично важливої. Формування бюджету в цілому, контроль за його виконанням, своєчасний аналіз потреб фінансового та матеріально-технічне забезпечення Центру, звітність, нарахування та виплата заробітної плати працівників, закупівля продуктів харчування для мешканців стаціонарного відділення та безліч інших щоденних обов’язків Світлани Петрівни.

Працівники Центру дякують за розуміння, підтримку та відповідне ставлення до їх роботиголові громади Олександру ТИЩИЦЬКОМУ, усьому депутатському корпусу, кожному старості громади та усім її жителям. А жителі громади, які отримують ту чи іншу соціальну послугу від Центру, дякують Олександру Вікторовичу та усім депутатам Великосорочинської сільської ради, адже згідно прийнятого рішення усі соціальні послуги у громаді безкоштовні, що великою мірою підтримує кожного їх отримувача. 

Як відзначає директор Вікторія ЄМЕЦЬ - є бажання працювати як найкраще, охопити належним наданням соціальних послуг кожного мешканцягромади, що їх потребує, своєю працею розбудовувати громаду та наближати ПЕРЕМОГУ, бо наразі це одне бажання на всіх!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь