A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня на Полтавщині

Дата: 07.11.2022 08:00
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

У ніч на 1 листопада Полтавщину атакували 10 ворожих безпілотників. Сили ППО та нашої ТрО спрацювали якісно – 6 БПЛА збили. Чотири влучили в об'єкти цивільної інфраструктури. На щастя, без постраждалих. Відмінно спрацювала обласна ДСНС.

Керівництво області продовжує підтримувати військових.

«Передали 400 буржуйок нашим воїнам із Полтавщини. Незабаром передамо ще 800 пічок. Близько 15 місцевих підприємств допомогли з матеріалами та виготовленням», – розповів Дмитро Лунін.

Переселенці теж продовжують отримувати допомогу. Цього тижня у різні громади області, в яких проживають ВПО, Гуманітарний штаб Полтавської ОВА передав постільну білизну, подушки, посуд і гігієнічні набори. Така допомога надійшла нам від Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

БФ «Карітас Полтава» передав побутову техніку для переселенців, які проживають в обласному мистецькому ліцеї. Привезли холодильник, пральну машину, мультиварку, мікрохвильову піч та електричні чайники.

«Медзаклади Полтавщини використовують гуманітарну допомогу, яку отримали від ЮНІСЕФ. Чимало медпрепаратів та обладнання передали  пологовим будинкам, – розповів Дмитро Лунін. – У міському пологовому Полтави завдяки отриманій допомозі облаштували пологову залу в укритті медзакладу. В перинатальному центрі обласної лікарні нове обладнання щодня допомагає рятувати життя малюкам, які народилися передчасно».

У 40 громадах Полтавської області цього року відновлено близько 350 тис. м² дорожнього покриття. Відремонтували 249 ділянок місцевих доріг. У семи громадах бригади ще працюють. Загалом по області вже виконали більше 90% від запланованого обсягу робіт.

А тим часом полтавські патрульні спільно з ОВА провели вуличну акцію «Засвітись – збережи своє життя». Дорослим і дітям роздали світловідбивні брелки та браслети. Флікери допоможуть бути більш помітними на дорозі, й водії зможуть завчасно побачити пішохода.

Цього тижня професійні свята відзначили працівники соціальної сфери та залізничники, керівництво області відзначило найкращих представників і вручили їм відзнаки.

Наприкінці тижня в Полтаві презентували нову поштову марку «Кримський міст на біс!». Автор ескізу – містянин, художник-живописець Юрій Шаповал. Тепер її можна купити у відділеннях Укрпошти чи онлайн. А національна збірна успішно виступила на Дефлімпіаді з боулінгу в Малайзії й посіла друге загальнокомандне місце. Із семи медалей п’ять здобули в індивідуальному або в командному заліку троє спортсменів із Полтавщини.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь