Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Віктор Лисак: «Показники захворюваності на COVID-19 в області стабілізувалися»

Дата: 08.11.2022 10:00
Кількість переглядів: 82

 

На Полтавщині спостерігається тенденція до зменшення випадків захворювання на COVID-19. Про це на нараді в начальника облвійськадміністрації повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак.

«На сьогодні показники захворюваності на коронавірус стабілізувалися, за минулий тиждень в області захворіли 760 осіб. А це на 48,5 % менше, ніж минулого тижня, коли нових випадків було більше тисячі, – розповів Віктор Лисак. – Протягом останніх 7 днів нові підтверджені випадки COVID-19 фіксували в більшості громад області. Але у Кременчуці, Горішніх Плавнях, Полтаві та Пирятині все ще реєструємо багато хворих (від 35 до 167 нових випадків)».

Водночас показник захворюваності на Полтавщині все ще великий на рівні країни.

Нині від ковіду лікуються 2444 хворих. Госпіталізували за минулий тиждень 82 пацієнтів, зайнято 6,9% ліжок, виділених під лікування COVID-19. Жоден пацієнт не потребує підключення до апаратів ШВЛ. Лікарняні заклади повністю забезпечені необхідним медичним обладнанням, а також лікарськими, дезінфікуючими, противірусними засобами.

Відпрацьований механізм надання медичної допомоги хворим на COVID-19 внутрішньо переміщеним особам, які проживають у гуртожитках, дитячих садках, школах тощо. Там, де є великий ризик розповсюдження вірусної інфекції, передбачено виділення окремих приміщень для ізоляції хворих.

Із початку епідемічного підйому в області не припинялася робота з вакцинації від COVID-інфекції. Уже проведено 1 455 355 щеплень. За останній тиждень вакциновано 6010 осіб:

першою дозою – 370 людей; другою – 439; першою бустерною – 3758; другою бустерною – 1421.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь