A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

До уваги одержувачів житлових субсидій!

Дата: 10.11.2022 16:00
Кількість переглядів: 110

З початком опалювального сезону надання державної підтримки населенню при оплаті житлово-комунальних послуг набуває максимальної актуальності. Задля цього діє державна програма житлових субсидій.

З метою своєчасного проведення розрахунків розмірів житлових субсидій на опалювальний сезон 2022/2023 років Департаментом соцзахисту населення облвійськадміністрації скоординована діяльність управлінь соціального захисту населення області, якими забезпечено проведення повного комплексу робіт щодо розрахунків житлових субсидій на опалювальний період з урахуванням послуги опалення.

Про це повідомила директор Департаментусоціального захисту населення Людмила Корнієнко

Розрахунок проведено по кожній особовій справі отримувача житлових субсидій без звернення громадян згідно даних Державної податкової служби України, Пенсійного фонду України та підприємств-надавачів комунальних послуг.

З жовтня 2022 року (з 16 по 31 жовтня на послугу опалення) житлові субсидії розраховано для 108,1 тисяч сімей на загальну суму 93,1 млн. грн. Виплата субсидій проведена своєчасно.

Наразі органами соціального захисту населення проводиться комплекс робіт по розрахунку розмірів субсидій за листопад 2022 року на повний місяць опалювального сезону. Розрахунок буде завершено до 25 листопада.

Для органів соціального захисту населення важливо, щоб кожен мешканець області, який потребує державної підтримки при оплаті за житлово-комунальні послуги отримав житлову субсидію.

При цьому слід зазначити, що згідно законодавства житлова субсидія не надається сім’ям, які мають прострочену понад три місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн).

Органами соцзахисту проведено роботу з кожним одержувачем з метою вирішення питання призначення субсидії. Завдяки своєчасно вжитим заходам згідно законодавства, а саме: погашення заборгованості або укладання договору реструктуризації боргу, 2 тис. сімей області не відмовлено в наданні житлової субсидії.

Звертаємо увагу, що у разі звернення за призначенням житлової субсидій протягом двох місяців з початку опалювального періоду субсидія призначається з початку такого сезону. Тобто у разі подання відповідної заяви до 15 грудня субсидія буде призначена з жовтня 2022 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь