A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ДЕПАРТАМЕНТ СОЦЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ІНФОРМУЄ: ПІЛЬГИ НА ОПЛАТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ У 2022 РОЦІ

Дата: 14.11.2022 14:00
Кількість переглядів: 99

 

Фото без опису

 

Департамент соцзахисту населення інформує: пільги на оплату житлово-комунальних послуг у 2022 році

 

Питання фінансової підтримки населення у опалювальний період не сходить з порядку денного діяльності органів соціального захисту населення.

Відповідно до чинного законодавства органами соціального захисту населення забезпечується надання 26 видів пільг окремим категоріям громадян, зокрема й нарахування пільгової знижки з оплати житлово-комунальних послуг.

Саме цей механізм оплати житлово-комунальних послуг довів свою ефективність в умовах підвищення цін і тарифів та передбачений для 57 пільгових категорій громадян Полтавської області. Відтак незмінним завданням для органів соцзахисту є забезпечення своєчасного отримання пільги з оплати житлово-комунальних послуг кожним пільговиком , який згідно чинного законодавства має таке право.

Департаментом соціального захисту населення облвійськадміністрації скоординовано роботу управлінь соціального захисту населення області з метою проведення своєчасного розрахунків розмірів пільг на опалювальний сезон 2022/2023 років без додаткового звернення пільговиків.

Розрахунок пільг проведено по кожному пільговику, з урахуванням розміру пільгової знижки, встановленої законодавством для відповідної категорії пільговиків, кількості членів сім’ї, які мають таке право, актуальних тарифів і встановлених державних соціальних нормативів використання житлово-комунальних послуг.

У жовтні 2022 року (з урахуванням послуги опалення з 16 по 31 жовтня) пільги нараховано для 57,4 тисяч пільговиків на загальну суму 47,6 млн грн.

Наразі органами соціального захисту населення проводиться комплекс підготовчих робіт по розрахунку розмірів пільг за листопад 2022 року на повний місяць опалювального сезону. Розрахунок буде завершено до 25 листопада.

Одночасно інформуємо, що для пільгових категорій громадян передбачена можливість самостійно визначати доцільність отримання в опалювальний період пільг з оплати житлово-комунальних послуг чи житлової субсидії. Перехід з однієї соціальної гарантії на іншу здійснюється на підставі заяви пільговика.

 

Директор Департаменту

соціального захисту населення

Людмила КОРНІЄНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь