A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ІНФОРМУЄ: КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ УСПІШНО РЕАЛІЗОВУЄТЬСЯ

Дата: 17.11.2022 15:00
Кількість переглядів: 130

 

Фото без опису

 

Департамент соціального захисту населення інформує: Комплексна програма соціального захисту населення успішно реалізовується

 

Системність та послідовність – головні характеристики системи соціального захисту населення Полтавської області, яка спрямована не лише на вирішення одномоментних завдань, а покликана на забезпечення потреб населення в соціальних гарантіях на постійній основі.

Відтак, вже не один рік поспіль в області застосовується комплексний підхід до забезпечення засад державної політики соціального захисту на регіональному рівні шляхом реалізації Обласної програми.

Про це повідомила директор Департаменту соціального захисту населення Людмила Корнієнко

За рахунок виконання заходів обласної Комплексної програми соціального захисту населення, яка є одним із найефективніших інструментів надання місцевих соціальних гарантій, є змога не просто посилити рівень державної соціальної підтримки населення, а й оперативно та адресно реагувати на потреби уразливих категорій як мешканців області, так і внутрішньо переміщених осіб.

Відтак, в рамках 33 напрямів Програми із загальним обсягом фінансування на рівні понад 91 мільйон гривень, соціальним захистом охоплено понад 36 тисяч мешканців області з числа уразливих категорій населення.

Не менш важливим є той факт, що з урахуванням вимог військового часу та нових завдань, напрями та заходи Програми постійно розширюються та доповнюються забезпечуючи її актуальність та затребуваність.

Одним із пріоритетних напрямів програми є адресна підтримка Захисників і Захисниць України та членів їх сімей, яка забезпечується, як за рахунок виплат грошової допомоги та надання інших державних соціальних гарантій.

Станом на 01.11.2022 року з обласного бюджету за цим напрямом проведено виплату грошової допомоги та пільг на загальну суму 17,8 млн. грн., яка спрямована:

- членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, а також ветеранів війни з числа учасників АТО/ООС, воїнів-інтернаціоналістів;

- особам, які отримали поранення під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;

- загиблим (померлим) та постраждалим цивільним особам внаслідок бомбардувань,

авіаударів та інших ушкоджень в період військового стану в Україні.

Також не менш важливим є забезпечення надання грошової допомоги, згідно встановлених статусів, а саме: вдовам учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

сім’ям з дітьми, які мають інвалідність пов’язану з наслідками Чорнобильської

катастрофи – на сьогодні це майже 1700 отримувачів на загальну суму понад 5 млн.грн.

Департаментом соціального захисту населення забезпечено всі необхідні розрахунки, для того, щоб майже 700 сімей, які мають в своєму складі дітей з інвалідністю підгрупи А отримали в грудні 2022 року грошову допомогу в рамках Програми на загальну суму понад 2 млн.грн.

На сьогодні Комплексна програма соціального захисту населення Полтавської області є найбільш повним та універсальним інструментом забезпечення місцевих соціальних гарантій, заходи якої буде продовжено і в наступному 2023 році.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь