A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Фонд соціального страхування України оплатить допомогу за лікарняним, навіть якщо працівник захворів у перший робочий день

Дата: 14.12.2022 10:30
Кількість переглядів: 112

Фонд соціального страхування України гарантує страховий захист для всіх українських працівників. Навіть якщо ви захворіли у свій перший робочий день, ФССУ оплатить допомогу за лікарняним у повному обсязі

 

Розрахунок суми такої допомоги буде відбуватись на підставі встановленого посадового окладу (тарифної ставки). Як і в загальних випадках, Фонд компенсує працівнику втрачений заробіток повністю або частково, залежно від сумарно набутого страхового стажу в усіх попередніх місцях роботи. 

 

Якщо ж це перше місце роботи і працівник ще не має страхового стажу, розмір допомоги складе 50% посадового окладу (такий розмір допомоги виплачується для застрахованих осіб, які мають загальний стаж до 3-х років).

 

Допомога складе 60% середньої заробітної плати при стажі від 3 до 5 років, 70% – при стажі від 5 до 8 років і 100%, якщо стаж понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства.

 

Перші п’ять днів тимчасової непрацездатності (за винятком потреби догляду за хворими рідними) оплатить роботодавець, а решту аж до одужання чи встановлення інвалідності – Фонд соціального страхування України.

 

         Слідкувати за станом оплати лікарняних можна онлайн у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь