A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ДМИТРО ЛУНІН ПІДБИВ ПІДСУМКИ ТИЖНЯ В НЕДІЛЬНОМУ ДАЙДЖЕСТІ

Дата: 19.12.2022 10:00
Кількість переглядів: 95

 

Фото без опису

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня в недільному дайджесті

 

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Так цього тижня на Полтавщині працюють уже  304 пункти незламності. У них можна зігрітися, підзарядити гаджети, є інтернет, облаштовані й дитячі куточки. Перелік усіх пунктів – на сайті ОВА  спеціальній мапі. Також у пошуку допоможе телеграм-бот @nezlamnistbot.

 У день, коли російський ворог вкотре атакував Україну ракетами, наші лікарі провели унікальну операцію на серці. У Полтавському кардіологічному диспансері вперше виконали корекцію гіпертрофічної кардіоміопатії. Оперували полтавські кардіохірурги разом із київськими фахівцями Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова.

Начальник області наголосив, що стабільно оновлюється й поповнюється медична галузь високоточним обладнанням. Незабаром в обласній клінічній лікарні запрацюють нові МРТ і рентгент-апарат. Купили їх коштом обласного бюджету.

 На засіданні Ради оборони Полтавщини ухвалили кілька рішень. Зокрема, з 15 грудня дітям до 14 років включно заборонено перебувати на вулиці, в місцях загального користування без супроводу дорослих із 21:00 до 07:00. Насамперед це задля безпеки дітей.

Із 15 грудня алкогольні напої  у закладах торгівлі й громадського харчування області можна придбати з 10:00 до 21:00. Пішли назустріч бізнесу, адже це дозволить збільшити надходження до місцевих бюджетів податків із роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

Область продовжує допомагати військовим. Передали нашим воїнам зі 116-ї бригади ТрО шість автомобілів . Вантажівки та мобільну кухню. Крім того, передали 770 пар зимового взуття . Автівки й тактичні черевики закупили за кошти обласного бюджету. Підтримка наших захисників і захисниць – незмінний пріоритет обласної влади.

Із погіршенням погодних умов на автошляхи Полтавщини вийшла снігоочисна техніка. Дорожники цілодобово чергують. Державні й місцеві автошляхи області – у проїзному стані.

Також вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Понад 20 тисяч жителів Полтавщини брали участь у ліквідації аварії та її наслідків. Низький уклін усім тим сміливим людям, які спільною працею і самопожертвою захистили світ від ядерної катастрофи.  Заклади освіти області отримали 200 Wi-Fi-роутерів. Ця техніка закриє на 100% питання підключення шкіл до систем управління освітнім процесом, щоб повноцінно використовувати електронні журнали та щоденники. Загалом роутери передали для 160 шкіл, 29 ПТУ та 11 закладів фахової передвищої освіти.

Від Фонду народонаселення ООН отримали сучасну мобільну клініку. Відтепер саме на цій автівці фахівці обласної лікарні виїжджатимуть для проведення обстежень жителів громад. Авто забезпечене киснем і генератором, може працювати в умовах відключення світла. Обладнане УЗД, ЕКГ, кольпоскопом, є апаратура для визначення рівня цукру в крові, обстеження на ВІЛ та гепатит В і С.  УВКБ ООН передало для області два генератори. Один забезпечуватиме електроенергією пункт незламності в обласному центрі, на вул. Соборності, 45. Інший передали Полтавському державному медичному університету, щоб забезпечити електроенергією котельню, основні корпуси ПДМУ й пункт незламності, який облаштували на базі вишу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь