A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

«ІЗ ОБЛАСНОГО БЮДЖЕТУ ВИДІЛЕНО 30 МЛН ГРИВЕНЬ НА ВІДНОВЛЕННЯ ХАРКІВЩИНИ, МИКОЛАЇВЩИНИ ТА ХЕРСОНЩИНИ», – ДМИТРО ЛУНІН

Дата: 26.12.2022 15:00
Кількість переглядів: 86

 

Фото без опису

«Із обласного бюджету виділено 30 млн гривень на відновлення Харківщини, Миколаївщини та Херсонщини», – Дмитро Лунін 

 

Полтавщина активно допомагала регіонам, де велися бойові дії, або які були деокуповані. Полтавщина в багатьох моментах стала надійним тилом та гуманітарним хабом. 

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін на річній підсумковій пресконференції 26 грудня.

«У перші місяці війни головною нашою турботою була допомога сусідам Сумській та Харківській областям. Ми відправили більше 1000 тонн гумдопомоги для Харківщини та 600 тонн – для Сумщини. Це продукти харчування та речі першої необхідності», – зауважив Дмитро Лунін. – Окрім того, за дорученням Офісу Президента було закуплено продукти харчування для формування індивідуальних продуктових наборів. 245 тисяч таких наборів відправили до Сумщини. А з того моменту, коли ЗСУ звільнили Херсон, ми активно допомагаємо Херсонській та сусідній їй Миколаївській області, а також сприяємо відбудові Харківщини. Із обласного бюджету виділено 30 млн гривень на відновлення Харківщини, Миколаївщини та Херсонщини». 

Також, за словами Дмитра Луніна, в День Гідності та свободи доправили 5 вантажівок гуманітарної допомоги Херсонщині – а саме легендарній Чорнобаївці. Ідеться про продукти харчування, питну воду, теплі ковдри, пічки для обігріву, засоби гігієни, підгузки для малюків. 

Також до Херсону відправили мережеве та комп'ютерне обладнання: системні блоки, ноутбуки, монітори, комутатори та роутери. Загалом близько 71 одиницю техніки, необхідної для відновлення роботи Херсонської ОВА. 

У планах передача для Херсона – 10 вантажних, легкових авто та екскаваторів,  насоси для води, електродвигуни, верстати і трансформатор, підкреслив Дмитро  Лунін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь