A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ДМИТРО ЛУНІН ТРАДИЦІЙНО ПІДБИВ ПІДСУМКИ ТИЖНЯ В НЕДІЛЬНОМУ ДАЙДЖЕСТІ

Дата: 09.01.2023 08:00
Кількість переглядів: 82

 

Фото без опису

Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня в недільному дайджесті

 

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Зокрема, обласна влада працює над створенням в області модульного містечка для переселенців. Більшість будиночків уже надійшли. Це гуманітарна допомога українцям від Польщі. Містечко складатиметься з 240 модулів. У ньому проживатимуть орієнтовно 520 людей.

 У громадах області роздають проднабори для переселенців. Продукцію закупили за державний кошт.  Уже понад 67 тисяч таких пакунків видали внутрішньо переміщеним особам. Наприклад, цього тижня їх отримали люди з інвалідністю, пенсіонери, жінки з дітьми в Котельві.

Крім того, на Полтавщину надійшла чергова гуманітарна допомога від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Це 528 розкладних ліжок для переселенців, які мешкають у місцях компактного проживання.

Здійснили робочу поїздку в Котельву. Після капітального ремонту в тамтешньому дитсадку «Ромашка» тимчасово житимуть переселенці. Передбачено й будівництво захисної споруди.

 Полтавщина увійшла до трійки областей за кількістю залучених до «Армії відновлення». Ця державна ініціатива з долучення безробітних до робіт із відновлення України та зміцнення оборони почала працювати торік, із кінця жовтня. За цей час уже 772 людини в області виконували суспільно корисні роботи. На оплату праці спрямовано 5,7 млн грн.

 У громадах продовжують роботу пункти незламності. Їх 312. У них можна підзарядити гаджети, зігрітися, випити гарячого чаю, є інтернет, а для малечі облаштовані дитячі куточки. Знайти найближчий пункт можна на сайті (https://www.adm-pl.gov.ua/news/punkti-nezlamnosti-na-poltavshchini) Полтавської ОВА та спеціальній мапі (https://nezlamnist.gov.ua/). Також стане в нагоді телеграм-бот @nezlamnistbot.

У Перинатальному центрі  обласної лікарні є обладнане укриття. В ньому під час повітряних тривог можуть перебувати пацієнтки всіх відділень і персонал, можуть приймати пологи. У приміщенні облаштована пологова зала, є все необхідне для меддопомоги породіллям та немовлятам

Каноїстка з Полтавщини Людмила Лузан два роки поспіль серед трьох кращих спортсменів країни. Рейтинг складає Асоціація спортивних журналістів України.

В академічному обласному театрі ляльок проводять «Лялькотерапію» – безкоштовні майстер-класи для родин переселенців. Актори разом із гостями обговорюють ідеї казок, а потім грають мінівиставу, використовуючи професійні театральні ляльки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь