A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ДМИТРО ЛУНІН ПІДБИВ ПІДСУМКИ ТИЖНЯ В НЕДІЛЬНОМУ ДАЙДЖЕСТІ

Дата: 23.01.2023 08:00
Кількість переглядів: 87

 

Фото без опису

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня в недільному дайджесті

 

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Зокрема, очільник зазначив, що разом із представниками соціально відповідального бізнесу та волонтерами продовжуємо допомагати нашим захисникам і захисницям. Цього тижня передали воїнам шість автомобілів, ліки, медикаменти, ковдри, старлінки, генератори, квадрокоптер, теплові гармати та грілки для тіла.

Зустрілися із заступницею голови Місії Посольства Швеції в Україні Марією Ліндгрен-Салтановою. Обговорили ключові потреби Полтавщини під час війни та підтримку регіону міжнародними організаціями.

Продовжуємо допомагати й внутрішньо переміщеним особам. 38 закладів освіти області, в яких проживають переселенці, отримують продукти харчування для приготування їжі. Це заклади обласного підпорядкування, а також чотири університети, розташовані в Полтаві. Загалом вони отримають понад 61 тонну продукції.

Керівництво області продовжує відвідувати громади Полтавщини. Цього тижня побували у Глобинській ТГ. Оглянули кілька об’єктів. Нове, сучасне реабілітаційне відділення в міській лікарні, яке розраховане на 20 пацієнтів. Відремонтоване укриття в дитсадку «Дзвіночок», там можуть перебувати 100 дітей. У громаді облаштовують «Соціальний гуртожиток». Після ремонту там зможуть проживати переселенці й ті мешканці громади, які потребують житла. Відвідали й ЦНАП у Глобиному. Нині там надають 267 різних адмінпослуг.

Побували в Гадяцькій громаді. Обговорили питання ремонту котельні в обласному профільному ліцеї імені Тараса Шевченка. Плануємо встановити два сучасні котли з модуляційними пальниками. Під час візиту до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей ознайомилися із нагальними потребами закладу. Його необхідно капітально ремонтувати – замінити дах, що протікає, утеплити фасад. Є потреба у внутрішньому ремонті частини приміщень.

Попри виклики воєнного часу продовжуємо розвивати заклади профтехосвіти Полтавщини. Торік відкрили два інноваційні навчально-практичні центри. Один – із професії «водій автотранспортних засобів», інший – із фаху «електрогазозварник». Всього в області працюють 13 таких центрів. Нині робітничі професії на Полтавщині освоюють понад 9 тисяч людей. 

61 стоматологічне відділення й стоматкабінет у 27 територіальних громадах Полтавщини отримають витратні матеріали й медичні засоби для лікування місцевих жителів і переселенців. Вдячні соціально відповідальному бізнесу й американським благодійникам за підтримку медзакладів області.

Серед спортивних досягнень – Полтавщина прийняла Кубок України серед юнаків та дівчат із гірськолижного спорту  в дисципліні слалом. Змагалися понад 100 спортсменів із Полтавщини, Закарпаття та Києва.

Із нагоди Дня Соборності вручили державні та обласні відзнаки воїнам, на жаль, деяким із них посмертно. Нагороди отримали також волонтери, поліцейські, освітяни, ті люди, які нині докладають усіх зусиль у тилу й на передовій виборюють наше право жити у вільній, самостійній та соборній державі Україна. Із Днем Соборності України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь